Σε… αποσύνθεση ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Μεσσηνία

Σε… αποσύνθεση  ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Μεσσηνία

Μέλη του κόμματος μιλούν στο «Θ» για κατάσταση… περιδίνησης

Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονταν το τελευταίο διάστημα ότι το κόμμα ασθενεί, μέχρι που οδηγήθηκε στη ΜΕΘ, όπως καταδείκνυαν οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών, πριν από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με ατζέντα – φωτιά.

Ο Νοτιοκορεάτης φιλόσοφος Μπιουνγκ Τσουλ Χαν έχει μιλήσει για την “Κοινωνία της Κόπωσης”. Παραφράζοντας τον τίτλο σε… κόμμα της κόπωσης, είναι η καλύτερη πρόταση για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.

Με όσους και όσες προσπαθήσαμε να συνομιλήσουμε, μας περιέγραψαν ένα κόμμα που βρίσκεται σε περιδίνηση. «Δε λειτουργεί τίποτα. Η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει σιγήσει εδώ και καιρό, μέλη και στελέχη αποχωρούν, άλλα περιμένουν κάποιο θαύμα, κάποιοι δηλώνουν… σκεπτικοί, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που εμφανίζονται ως “πιστοί στρατιώτες”.  Μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζεται κάποια κινητικότητα», μας έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες στελέχη του κόμματος από όλη τη Μεσσηνία.

Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένοι οι οποίοι, ενώ βλέπουν την επερχόμενη… καταιγίδα, σημειώνουν ότι είναι βιαστικό να παρθούν αποφάσεις αυτή τη στιγμή.

Ίσως να περιμένουν κάτι περισσότερο από τη δήλωση – μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα έχει τελειώσει. «Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μη μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις, με πολιτικές, με την ανάδειξη του έργου της ομάδας» υποστήριξε.

Τελεσίγραφο κορυφαίων στελεχών σε Κασσελάκη

Ολομέτωπη σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης κεντρικής επιτροπής, με το κλίμα στην Κουμουνδούρου να είναι πλήρως διαλυτικό. Οι εξελίξεις έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, μετά τις αποχωρήσεις Σκουρλέτη – Βούτση, αλλά και τη βόμβα Κασσελάκη περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές.

Η ακραία αυτή κίνηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, φαίνεται ότι συναντά αντιδράσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα στελεχών – μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας, ανάμεσά τους οι Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, διατύπωσαν “τελεσίγραφο” προς τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει την πρότασή του για δημοψήφισμα, με το επιχείρημα ότι δημιουργεί διαλυτικές διαδικασίες στο κόμμα.

Σημειώνεται ότι ασκούνται πιέσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι άγνωστο ακόμη κι εάν ο πρώην πρόεδρος θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αρχίσει να φουντώνει η συζήτηση για το πώς μπορούν να κινηθούν διαδικασίες για κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που ανοίγει το ενδεχόμενο καθαίρεσης του νέου προέδρου του κόμματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλατφόρμα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου αναμένεται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της, ενώ και η τάση που πρόσκειται στον Διονύση Τεμπονέρα αναμένεται να πράξει το ίδιο.

Α.Π.