Στο τραπέζι το αντιπλημμυρικό του Μορέα με… συνδαιτυμόνες φορείς και Δήμο Καλαμάτας

Στο τραπέζι το αντιπλημμυρικό του Μορέα με… συνδαιτυμόνες φορείς και Δήμο Καλαμάτας

Σε συνέχεια των συζητήσεων για το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα στο Νέδοντα και των αντιδράσεων δημοτικών παρατάξεων για την αφωνία των φορέων της Καλαμάτας όσον αφορά μια τόσο σημαντική παρέμβαση (σ.σ. θέμα που ανέδειξε το “Θ” στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης), υπήρξαν θετικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η… κοινωνία των πολιτών “ξύπνησε” από το λήθαργο που βρίσκεται και ζήτησε να συζητήσει και να ενημερωθεί για το έργο από τη Δημοτική Αρχή. Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας και η ΟΕΒΕΣ θα μάθουν τις λεπτομέρειες της παρέμβασης που σχεδιάζεται και ανάλογα αναμένονται οι τοποθετήσεις τους.

Βέβαια, πρόκειται για μια πρωτοβουλία των φορέων που έρχεται με σημαντική καθυστέρηση, αλλά ο αντίλογος υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έγινε επίσημη πρόσκληση για διαβούλευση επί του θέματος.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αναδειχθεί ότι επί των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις και η ομαλή λειτουργία τους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα επηρεαστεί από την υλοποίηση του έργου, αλλά και η αναγκαιότητα θωράκισης της Καλαμάτας από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι οι αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από τους τεχνοκράτες (;) ερήμην των πολιτών. Γιατί ο πολίτης ή ο φορέας που συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ενεργεία πολίτης, καθ’ όσον δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην πόλη. 
Α.Π.