Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας στο σχέδιο Erasmus “Mavie”

Συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου  Καλαμάτας στο σχέδιο Erasmus “Mavie”

Στην εναρκτήρια συνάντηση εργασίας των εταίρων του τριετούς σχεδίου “Ma ville engagee vers 2050 par les objectifs de developpement durable” παρευρέθησαν στο Λύκειο Vasile Lovinescu στο Falticeni της Ρουμανίας οι καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου Καλαμάτας, Χριστίνα Γρουσουζάκου και Ουρανία Σκλήκα, από τις 28/10/2023 έως τις 02/11/2023.

«Η δέσμευση της πόλης μου για το 2050» είναι ένα έργο Erasmus διεπιστημονικής εκπαιδευτικής συνεργασίας που σχεδιάστηκε από το Λύκειο Vasile Lovinescu και την Terralbastra, μια γαλλική ΜΚΟ. Το σχέδιο επιτρέπει στους μαθητές να φανταστούν την πόλη/το χωριό τους το 2050 να έχει πετύχει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της UNESCO και ειδικότερα το Στόχο Αειφόρου Ανάπτυξης 11 “βιώσιμες πόλεις και κοινότητες”. Αποσκοπεί στο να κάνει τους νέους να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών και δράσεων τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και σε επίπεδο πόλης. Το σχέδιο είναι στη γαλλική γλώσσα και στοχεύει επίσης στην προώθηση της διδασκαλίας της γαλλικής γλώσσας στα σχολεία της σύμπραξης Erasmus.

Σε αυτή την πρώτη διακρατική συνάντηση οι 9 εταίροι από Ρουμανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, και Τουρκία είχαν την ευκαιρία να εκπονήσουν δραστηριότητες γνωριμίας και να εργασθούν πάνω στο σχέδιο. Επισκέφθηκαν, επίσης, το Μουσείο Ιρινέσκου, το πρώτο πράσινο νηπιαγωγείο στο Fαlticeni, καθώς και την πόλη Suceava και το πανεπιστήμιό της.

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων με μαθητές θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στην Πορτογαλία».