Τρία μεγάλα έργα σε εξέλιξη στο κέντρο της Μεσσήνης

Τρία μεγάλα έργα  σε εξέλιξη στο κέντρο της Μεσσήνης

Τρία μεγάλα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Μεσσήνη και η ολοκλήρωσή τους θα βελτιώσει την εικόνα της πόλης, ενώ παράλληλα το κέντρο της θα γίνει λειτουργικότερο και ασφαλέστερο για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι εργασίες του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου. Αυτές τις ημέρες το συνεργείο πραγματοποιεί εργασίες στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Δημητρίου Κούτσικα λίγο πριν από τη συμβολή της με την οδό Πολυτεχνείου. Σημειώνεται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσει και το έργο τοποθέτησης νέου μηχανισμού λειτουργίας στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.

Παράλληλα, επί της οδού Μουλαβασίλη εκτελούνται εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης από τη ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και είναι προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Συνολικά εντός της Μεσσήνης θα γίνει υπογειοποίηση μέσης τάσης σε μήκος 18 χλμ. και χαμηλής τάσης σε μήκος 8 χλμ. δικτύου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η οποία προβλέπεται μέχρι τον Ιούνιο του 2024, θα καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες για τα επόμενα 50 χρόνια και θα υπάρξει αισθητική αναβάθμιση της πόλης και βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Επιπλέον, στην τελική του φάση βρίσκεται το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας και διαχείρισης ομβρίων υδάτων. Τα συνεργεία κατασκευάζουν αγωγούς ομβρίων υδάτων και υδροφρεάτια επί της οδού Καπετάν Κρόμπα, ενώ το έργο υλοποιείται από τη ΔΕΥΑΜ υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μεσσήνης.

Με την ολοκλήρωσή του θα αποτραπούν πλημμύρες σε υπόγεια και ισόγεια κτίσματα και θα ανακουφιστούν σημαντικά περιοχές όπου λίμναζαν μέχρι σήμερα όμβρια ύδατα, προκαλώντας προβλήματα σε  οχήματα και πεζούς.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επιθεώρησε τα έργα στο σύνολό τους, εκτίμησε ότι σύντομα η πρόσκαιρη όχληση που προκαλούν οι εργασίες σε κεντρικά σημεία της Μεσσήνης, θα δώσει τη θέση της σε ολοκληρωμένα, λειτουργικά και ασφαλή έργα, αλλάζοντας την εικόνα της.