Τριήμερη εκπαιδευτική Γιορτή Ανακύκλωσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Τριήμερη εκπαιδευτική Γιορτή Ανακύκλωσης στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για μαθητές διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας (Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων) με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, από σήμερα μέχρι την Παρασκευή (22-24 Νοεμβρίου).

Θα είναι μια Γιορτή Ανακύκλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το λούνα παρκ ανακύκλωσης, ενημερώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς και απονομές δώρων.

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά: «Η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού.

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί είναι: Ψυχαγωγική-εκπαιδευτική δράση από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. με θέμα “ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της ανακύκλωσης”, ενημέρωση από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου και του ΦΟΔΣΑ για τα ρεύματα ανακύκλωσης, καθώς και για τη λειτουργία του κινητού Πολυκέντρου Ανακύκλωσης, εκπαιδευτική δραστηριότητα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων το Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού και θα λειτουργεί από τις 10.00 έως 16.40 και υπάλληλοι του ΦΟΔΣΑ θα ενημερώνουν για τη λειτουργία του και για το διαγωνισμό που θα λάβει χώρα μεταξύ των μαθητών.

Επίσης, στο τέλος των εκδηλώσεων θα απονεμηθούν δώρα ως έπαθλα διαγωνισμού ανακύκλωσης υλικών που δέχονται τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης (μέταλλο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό).

Οι μαθητές μπορούν να παραδίδουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τόσο στο Πολυκέντρο που θα βρίσκεται το Μέγαρο χορού όσο και στο ήδη εγκατεστημένο Πολυκέντρο μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος, στο ύψος του πρώην Δημοτικού Αναψυκτηρίου.

Οι νικητές θα αναδειχθούν με κριτήριο την ποσότητα των γυάλινων, μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών που θα απορρίψουν και με αποδεικτικό στοιχείο τα κουπόνια που εκδίδονται από τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης».