Ξεκινά το Δεκέμβριο ο σχεδιασμός για το ΟΧΕ Ταϋγέτου

Ξεκινά το Δεκέμβριο  ο σχεδιασμός για το ΟΧΕ Ταϋγέτου

Η προετοιμασία για την υλοποίηση του προγράμματος ΟΧΕ Ταϋγέτου, στο οποίο μετέχουν οι Δήμοι Καλαμάτας και Σπάρτης  θα ξεκινήσει μέσα στο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Περίπου 15 με 17 Δεκεμβρίου, στο «Τουριστικό Ταϋγέτου», θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη μεγάλη σύσκεψη με στελέχη από Μεσσηνία και Λακωνία, παράγοντες των δύο περιοχών, τους νυν και τους νέους δημάρχους των δύο περιοχών και το νέο περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.

«Θα συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά τα 40 εκατομμύρια ευρώ για δημόσια έργα και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή.  Τριάντα χρόνια μιλούσαμε, συνεδριάζαμε για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά τελικά μέναμε στα λόγια και βάζαμε τις μελέτες στους φωριαμούς. Τα χρήματα υπάρχουν. Θα ξεκινήσουμε μια οργανωμένη προσπάθεια, όπου σε στρατηγικό επίπεδο θα αποφασίζει η Περιφέρεια», σημείωσε ο κ. Νίκας.

Με αφορμή αυτή την αναφορά, ο κ. Νίκας μίλησε και για το χωροταξικό της Μεγαλόπολης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από πολλούς επενδυτές, που επικεντρώνεται στην καινοτομία στον πρωτογενή τομέα, αλλά και σε επενδύσεις στον τομέα του φαρμάκου.