Αφιερωματικές εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας στην Καλαμάτα

Αφιερωματικές εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η αφιερωματική έκθεση για τη Μαρία Κάλλας που φιλοξενήθηκε στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο. Την έκθεση, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, οργάνωσε ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη γέννηση της σπουδαίας σοπράνο.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δεσμεύτηκε να εξεταστεί αίτημα που έχει κατατεθεί για την εξεύρεση χώρου που θα στεγάσει μία μόνιμη έκθεση.

Συναυλία– Αφιέρωμα στο Μέγαρο Χορού

Επίσης στο πλαίσιο εορτασμών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έδωσε συναυλία – αφιέρωμα το Σάββατο και οι παρευρισκόμενοι στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου Χορού είχαν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν μια βραδιά λυρικού τραγουδιού.

Ταυτόχρονα, τιμήθηκαν το έργο και η προσωπικότητα μιας λυρικής τραγουδίστριας και παιδαγωγού, που τιμά με την παρουσία της το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας εδώ και 20 χρόνια, με σημαντικό καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό έργο, της Χριστίνας Γιαννακοπούλου.

Το κοινό απόλαυσε 14 νέες και νέους λυρικούς τραγουδίστριες/ές που σπουδάζουν δίπλα στη Χριστίνα Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Ωδείο Athenaeum σε γνωστές άριες από όπερες. Ειδικότερα, συμμετείχαν οι: Ελένη Καλογράνη, Γιάννης Καλοκαιρινός, Κωνσταντίνα Κορμά, Αναστασία Κουναλάκη, Κατερίνα Κουτσονικόλα, Βίλλυ Κυριακοπούλου, Δήμητρα Σακελλαροπούλου, Χριστίνα Σαλαμάνη, Κατερίνα Σαμιωτάκη, Ελεάννα Σαραμάσκου, Ανίτα Σούση, Άγγελος Σπηλιώτης, Πηνελόπη Περδικάρη, Αγάπη-Χαρά Τσίρου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Γιάννης Αερινιώτης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος είχε η κυρία Γιαννακοπούλου.