Αυξημένη η κίνηση τόσο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, όσο και στο Αστικό

Αυξημένη η κίνηση τόσο στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, όσο και στο Αστικό

Πλήθος κόσμου τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Καλαμάτα για τα Χριστούγεννα από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας για την εορταστική περίοδο, ακόμα και από κοντινές περιοχές για μια βόλτα και αγορές.

Η κεντρική πλατεία και γενικά το κέντρο της Καλαμάτας αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επισκέπτες, με τα καφέ και τα εμπορικά καταστήματα να έχουν την τιμητική τους. Πολύς ο κόσμος και στο παραλιακό μέτωπο, καθώς σύμμαχος ήταν ο «καλοκαιρινός» καιρός.

Ανήμερα την εορτή, οι Ιεροί Ναοί ήταν κατάμεστοι και το κέντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων αποτέλεσε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Υπαπαντής.

Κίνηση και στα ΚΤΕΛ
Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στα ΚΤΕΛ, Υπεραστικό και Αστικό. Σε ότι αφορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του φορέα Γιάννης Κάντζας τόνισε, πως είναι ευχαριστημένοι από την επιβατική κίνηση των ημερών και αρκετός κόσμος προτίμησε να περάσει τις γιορτές στη Μεσσηνία και μάλιστα επέλεξε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις του.

Προγραμματίστηκαν και εκτελέστηκαν αρκετά έκτακτα δρομολόγια, κυρίως για την Αθήνα, αλλά και για Πάτρα, Θεσσαλονίκη και  Γιάννενα. Έκτακτα δρομολόγια προγραμματίζονται και για τις επόμενες ημέρες των εορτών.

Ωστόσο, ακόμα δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί η κίνηση που είχε καταγραφεί στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας το 2019, αλλά σίγουρα, όπως μας είπε ο κ. Κάντζας, φέτος είναι η καλύτερη χρονιά απ’ όλες μετά την πανδημία.

Ο κόσμος  που επισκέπτεται και κυκλοφορεί στην Καλαμάτα, επιλέγει τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις του. Ο Αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Χρήστος Μουστρούχος, τόνισε ότι πλέον ο κόσμος έχει στραφεί προς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν αδειάζουν όπως παλιά, όταν έφευγαν οι φοιτητές.

Πρόσθεσε, ότι και ο ίδιος ο καλαματιανός πια δυσκολεύεται να μετακινηθεί  με το αυτοκίνητό του μέσα στην πόλη και επειδή δεν βρίσκει εύκολα να παρκάρει στο κέντρο προτιμά να χρησιμοποιεί το αστικό λεωφορείο για να κάνει τις δουλειές του.

Της Βίκυς Βετουλάκη