Αναφορά Π. Μαντά στον υπουργό Δικαιοσύνης για το Εφετείο Καλαμάτας

Αναφορά Π. Μαντά στον υπουργό  Δικαιοσύνης για το Εφετείο Καλαμάτας

Να διατηρηθεί σε πλήρη λειτουργία το Εφετείο Καλαμάτας, εν όψει του ανασχεδιασμού του δικαστικού χάρτη που προετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, στον απόηχο των σχετικών αντιδράσεων και του αντίστοιχου αιτήματος από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Με αναφορά του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, ο κ. Μαντάς σημειώνει ότι η ίδρυση του Εφετείου Καλαμάτας πριν από περίπου 20 χρόνια βασίστηκε σε δικονομικά και διοικητικά κριτήρια. Παράλληλα, τονίζει ότι έκτοτε «το Εφετείο Καλαμάτας παραμένει σταθερά ενεργό, παραγωγικό και λειτουργικό, εξυπηρετώντας με επάρκεια τον πολυπληθέστερο νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Κατά τον κ. Μαντά, στα θετικά σημεία εντάσσονται, επίσης, το γεγονός ότι το εφετείο είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του αυτοκινητόδρομου του «Μορέα» και του διεθνούς αερολιμένα Καλαμάτας, καθώς και ότι «στεγάζεται εντός του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, σε λειτουργικές, βολικές και εύχρηστες υποδομές, πλησίον των δικαστικών αιθουσών που χρησιμοποιούνται». Σύμφωνα με τον κ. Μαντά, από τη στιγμή που η αύξηση της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας της απονομής Δικαιοσύνης αποτελούν κεντρικούς και διακηρυγμένους στόχους της κυβερνητικής πολιτικής και της αντίστοιχης δικαστικής μεταρρύθμισης, η διατήρηση σε λειτουργία του εφετείου εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό και πρέπει να υποστηριχθεί.

Μαζί με την αναφορά του ο κ. Μαντάς απέστειλε στον κ. Φλωρίδη και το ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Στον αγώνα των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας κατά της επιχειρούμενης κατάργησης του Εφετείου Καλαμάτας και του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, συμπαραστέκεται και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.