«Ανατρεπτικά Χριστούγεννα» από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

«Ανατρεπτικά Χριστούγεννα»  από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Με την προτροπή να φωτογραφίσουν όχι το δώρο, αλλά το… περιτύλιγμα, ο τελευταίος μήνας του χρόνου αφιερώθηκε από τα μέλη και τους φίλους της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας στην ανατρεπτική αποτύπωση των Χριστουγέννων. «Δείτε το αλλιώς, ανάποδα, κοντά, πολύ μακριά, με πολύ φως ή πολύ σκοτάδι, με χρώμα ή ασπρόμαυρο, ή όπως τελικά εσείς θέλετε, αρκεί οι φωτογραφίες σας να είναι πέραν του τετριμμένου και συνηθισμένου. Βρείτε παράξενες γωνίες και ανατρεπτικές καταστάσεις και φωτογραφίστε τες» ανέφερε η πρόσκληση συμμετοχής (που ας την έχουμε γενικά κατά νου στη ζωή μας), με την ανταπόκριση να είναι για μία ακόμη φορά πολύ μεγάλη.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και το «Θ» έχει την ευκαιρία να αποχαιρετίσει το 2023, φιλοξενώντας μερικά ενδεικτικά στιγμιότυπα από αυτές τις δεκεμβριάτικες εξορμήσεις ερασιτεχνών φωτογράφων στην εορταστικά στολισμένη Καλαμάτα.   

Στο μεταξύ, έχει ήδη πέσει η μεγάλη πρόκληση για το Γενάρη του 2024 και στη Φ.Ο.ΚΑΛ. οι φωτογραφικές μηχανές ετοιμάζονται να αναμετρηθούν με τη θεματική «Αλλαγές». Συνειρμικά, η αλλαγή προς το καλύτερο, πέρα από φωτογραφικό πρότζεκτ, είναι η ευχή που όλοι έχουμε για τον καινούργιο χρόνο και ταυτόχρονα η ατομική υποχρέωση για τον καθένα μας…









Χ.Ε.