Από Γενάρη στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

Από Γενάρη στους δρόμους  οι αγρότες με τα τρακτέρ

Λάρισα και Καρδίτσα ξεκινούν αύριο

Σε κινητοποιήσεις κάθε μορφής σε όλη τη χώρα αποφάσισαν να προχωρήσουν τον Ιανουάριο οι αγρότες κατά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας. Αύριο, πάντως, Τετάρτη βγαίνουν τα τρακτέρ σε Πλατύκαμπο και Ε65, με τους πλημμυροπαθείς αγρότες να ζητούν συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Τα τρακτέρ θα βγουν σε Λάρισα ( Κόμβος Πλατυκάμπου), Καρδίτσα (Ε65), Μαγνησία, Ελασσόνα, Αγιά και Όσσα.

Έρχονται… μπλόκα

Με τη συγκέντρωση στη Λάρισα και την Καρδίτσα ανοίγει ο χορός των αγροτικών κινητοποιήσεων, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των αγροτών, που θα κλιμακωθούν σε πανελλαδικό επίπεδο το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Νίκαια.

Σε δηλώσεις του ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της ΕΟΑΣΝΛ και μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκων, ανέφερε: «Είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν θα κλείσουμε δρόμους. Αν δώσει λύσεις ή όχι». Επίσης, τόνισε «την ανάγκη ο αγώνας να είναι μαζικός και μαχητικός, διαφορετικά δεν πρόκειται να δώσουν όσα δικαιούμαστε για να επιβιώσουμε», χωρίς να αποκλείει καμία μορφή κινητοποίησης.

Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Μπλόκων έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των αγροτών από 43 αγροτικούς συλλόγους και 11 ομοσπονδίες από όλη τη χώρα, Αμύνταιο, Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Κοζάνη, Βέροια, Γρεβενά, Έβρο, Μαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα κ.α.

Η μείωση στο κόστος των εφοδίων, του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, το αφορολόγητο πετρέλαιο, οι κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών τέθηκαν από όλους στην αιχμή των αιτημάτων.