Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης

Εγκαινιάστηκε το νέο  κτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης

Εγκαινιάστηκε χθες το νέο κτήριο του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης, που θα προσφέρει ένα σύγχρονο, άνετο, φιλόξενο και πλήρως εξοπλισμένο περιβάλλον στα νήπια, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες φιλοξενίας τους.

Της τελετής των εγκαινίων προέστη ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για τη δημιουργία του νέου νηπιαγωγείου και το χαρακτήρισε κυψέλη γνώσης για τους μικρούς μαθητές.

Το νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο προσφέρει ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους μικρούς μαθητές, ώστε να αναπτύξουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, τόνισε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος. Παράλληλα, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και το διευθύνοντα σύμβουλο της Κτ.Υπ. Α.Ε., Τιμολέοντα Κατσίπο και Αθανάσιο Γιάνναρη αντίστοιχα, για την άμεση υλοποίηση του έργου. Ευχαρίστησε επίσης τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την αμέριστη στήριξη και συμβολή του.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου το 2ο-4ο νηπιαγωγείο μετονομάστηκε σε 2ο και μετατράπηκε σε πολυδύναμο νηπιαγωγείο, το οποίο, πέρα από την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, θα αναπτύξει και πολυεπίπεδες δράσεις. Ευχήθηκε, τέλος, στη νέα διευθύντρια του σχολείου, Γεωργία Τζήλου, μέσα από το εκπαιδευτικό έργο να αναδειχθούν μαθητές με αγάπη για μάθηση και δημιουργία.

Με τη σειρά της η κα Τζήλου εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του σύγχρονου αυτού νηπιαγωγείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Κτ.ΥΠ. Α.Ε.» και Μεσσήνιος στην καταγωγή, Αθανάσιος Γιάνναρης, εξέφρασε τη χαρά του για τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου και πρόσθεσε ότι η «Κτ.ΥΠ. Α.Ε.» δραστηριοποιείται σε κατασκευή και αναβάθμιση δομών στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της δικαιοσύνης και της πολιτικής προστασίας, μεριμνώντας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Δεσμεύτηκε δε, ότι ο κτηριακός φορέας θα συμβάλει στην κατασκευή όποιου έργου ζητηθεί από τη Δημοτική Αρχή.

Ακολούθως, ο βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, συνεχάρη τους εμπλεκόμενους για την κατασκευή του νέου κτηρίου και ευχήθηκε στο δήμαρχο πολλά ακόμα έργα.

Τέλος, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανία Σιούτη, εξέφρασε ευχές και ευχαριστίες για το νέο σχολείο.

Ακολούθως, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων και συνοδεία της διευθύντριας περιηγήθηκαν στους χώρους του.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος «Κτ.ΥΠ. Α.Ε.» Τιμολέων Κατσίπος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκπαίδευσης, υπηρεσιακοί παράγοντες, νήπια και γονείς κ.ά.