Ένα βήμα πιο κοντά η Λακωνική Μάνη στην Καλαμάτα

Ένα βήμα πιο κοντά  η Λακωνική Μάνη στην Καλαμάτα

Προχωρά η μελέτη βελτίωσης της Ε.Ο. Καλαμάτας-Οιτύλου

Η πολυπόθητη βελτίωση της οδικής σύνδεσης του Οιτύλου με την Καλαμάτα βρίσκεται ένα στάδιο πιο κοντά στην πραγματοποίησή της, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Μάνης και των επιχειρηματιών της περιοχής.

Η εξέλιξη της μελέτης για τη βελτίωση του δρόμου, σε διάφορα σημεία, της 1ης εθνικής οδού Καλαμάτας – Καρδαμύλης – Οιτύλου, και την παράκαμψη των οικισμών Καρδαμύλης και Aγίου Νίκωνα, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, την περασμένη Παρασκευή.

Η αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ, κρίνεται απολύτως αναγκαία, προκειμένου, αφενός, να καθίσταται όσο το δυνατόν ασφαλέστερη η μετακίνηση των κατοίκων και των πολλών επισκεπτών της περιοχής της Μάνης και, αφετέρου, να συμβάλει στη μείωση των χρόνων που απαιτούνται για την πρόσβαση σε κρίσιμες υποδομές, όπως το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η εν λόγω μελέτη αφορά ειδικότερα στα τμήματα: Μικρή Μαντίνεια – Σταυροπήγιο, παράκαμψη Καρδαμύλης και παράκαμψη Αγίου Νίκωνα.

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση του περιφερειάρχη κ. Νίκα, είναι: «Η επαρχιακή οδός Νο1 εξυπηρετεί τη σύνδεση των νοτίως της Καλαμάτας ευρισκόμενων οικισμών, στην περιοχή της Μεσσηνιακής και Λακωνικής Μάνης, αλλά και με τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα.

Το προς μελέτη έργο χρήζει βελτιώσεων κατά τμήματα, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια και το επίπεδο εξυπηρέτησης της οδού».