Επισκέψεις του Γιώργου Λαζαρίδη σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Αθήνα και σε σχολεία της Μεσσηνίας

Επισκέψεις του Γιώργου Λαζαρίδη σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Αθήνα και σε σχολεία της Μεσσηνίας

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία και ο Καλαματιανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργος Λαζαρίδης, δικαιούται να …ομιλεί περισσότερο από τον καθένα: «Ας δούμε το κάθε εμπόδιο σαν μία δεύτερη ευκαιρία που μας δίνει η ζωή. Ας κάνουμε αθλητισμό ώστε να φτιάξουμε υγιή σώματα, δυνατά μυαλά, αξίες και ιδεώδη. Ας δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει η πόλη μας  φιλική σε νοοτροπία και υποδομές για τα Άτομα με Αναπηρία. Να γίνει η Καλαμάτα, πόλη σεβασμού και ανοχής στη διαφορετικότητα κάθε μορφής», αναφέρει στο «επετειακό» μήνυμά του. Ο ίδιος όμως δεν χάνει ευκαιρία να προβάλλει τα θέματα των ίσων ευκαιριών και να εμπνεύσει με το παράδειγμά του μικρούς και μεγάλους.

Χθες βρέθηκε γι’ αυτό το σκοπό στα Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Ο Λαζαρίδης κάνει λόγο για «μια όμορφη συνάντηση, με πολλή αγάπη και έμπνευση, ενώ ευχαριστεί τους υπεύθυνους των εκπαιδευτηρίων, δασκάλους και καθηγητές για την πρόσκληση, την εξαιρετική οργάνωση, την υποδοχή και την φιλοξενία.

Με το σύνθημα «μαζί μπορούμε να κάνουμε, να αλλάξουμε, να καταφέρουμε πολλά», ο Γιώργος Λαζαρίδης είχε ακόμη την ευκαιρία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, για ανάλογες επισκέψεις σε σχολεία της Μεσσηνίας, όπως στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στο Λύκειο Δωρίου και στο Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας. Οι συναντήσεις είχαν αθλητισμό, με έμφαση στα παραολυμπιακά αθλήματα, ανάδειξη των Ολυμπιακών αξιών, συζήτηση για την προσβασιμότητα και τη διαφορετικότητα, παιχνίδι και τελικό μήνυμα το «ποτέ μην εγκαταλείπεις». Ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε μαθητές, δασκάλους και καθηγητές και βέβαια το «ταξίδι» του συνεχίζεται…