Ετοιμάζεται το Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης στα Φιλιατρά

Ετοιμάζεται το Μουσείο  Ελληνικής Εκπαίδευσης στα Φιλιατρά

Οργάνωση των εκθεμάτων με το Πανεπιστήμιο Πατρών

«Κάτι όμορφο ετοιμάζεται!» αναφέρει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας για την οργάνωση των εκθεμάτων στο Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης στα Φιλιατρά, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Αναλυτικά σε σχετική δημοσίευση της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.∆Η.Τ. στο facebook, συνοδεία φωτογραφιών, αναγράφεται: «Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών, μαζί μας τις ημέρες αυτές είναι η κα Μαρία Αργυροπούλου, ΕΔΙΠ του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού. Με την καθοδήγησή της η πιο χαρούμενη δημιουργική ομάδα ασχολείται με την οργάνωση των εκθεμάτων στο Μουσείο Ελληνικής Εκπαίδευσης στα Φιλιατρά: οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, Στέλλα Αθανασοπούλου και Παντελής Μπαζάνος, μέλη του Συλλόγου “Μαυροπίνακας”, ο οποίος μας παραχώρησε τη χρήση του πολύτιμου υλικού που με τόσο κόπο, φροντίδα και αγάπη συγκέντρωσε. Εθελόντρια στην παρέα μας η Βασιλική Τσολοπούλου από το Τσοτύλι Κοζάνης, δασκάλα στην Κυπαρισσία. Και τιμή να είναι στην ομάδα μας ως εθελόντρια η φιλόλογος Αγαθή Αλικανιώτη από τα Λεχαινά.

Χωρίς τεχνική υποστήριξη, όμως, τι να κάνει η ομάδα; Ευχαριστούμε την αγαπημένη μας Χριστίνα Σαρδέλη που αφιέρωσε τη μέρα της στο Μουσείο! Η κα Αργυροπούλου έχει σχεδιάσει τη Μουσειολογική Μελέτη, ενώ ετοιμάζεται και η Μουσειογραφική Μελέτη.

Η Συλλογή του Μουσείου περιλαμβάνει θρανία, πίνακες, αναγνωστικά και σχολικά βιβλία, σχολικό υλικό, όπως τετράδια, χάρτες, γραφική ύλη, αρχεία, εποπτικό υλικό κ.λπ. και ακολουθεί την πορεία της Ελληνικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στην Τριφυλία.

Καλοδεχούμενο και ό,τι έχετε τη διάθεση και ευγένεια να μας χαρίσετε, με το ίδιο θέμα, για τη μόνιμη ή περιοδική έκθεσή του στο Μουσείο.

Πέρα από την εκπόνηση των μελετών και τη διαμόρφωση της έκθεσης, στόχος μας είναι η ψηφιακή καταγραφή του υλικού και η δημιουργία ψηφιακών μουσειο – παιδαγωγικών εφαρμογών».

Του Ηλία Γιαννόπουλου