Φοιτητική ζωή στην Πάτρα

Φοιτητική ζωή στην Πάτρα

Η Πάτρα υποδέχεται κάθε χρόνο σχεδόν 5000 φοιτητές με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην περιοχή πάνω από 50 χιλιάδες νέοι! Άρα η πόλη είναι κατεξοχήν φοιτητική…

Αυτό συνεπάγεται με πολλές επιλογές σε διασκέδαση, πολιτισμό, εκδρομές, υποδοχές και ανέσεις για τους νέους. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία αυτή και αξιοποιήστε κάθε λεπτό που περνάτε στην πανέμορφη αυτή πόλη.

Όλα τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε

Τι μπορείτε να κάνετε όμως στην Πάτρα; Ποια είναι τα καλύτερα μαγαζιά, τι δραστηριότητες υπάρχουν…;

Ανακαλύψτε όλα αυτά και πολλά ακόμη αμέσως τώρα!

Welcome to UP

Μάθετε περισσότερα  για το πανεπιστήμιο Πατρών, τους συλλόγους του, τις δομές του, τις δράσεις που διοργανώνει αλλά και πολλά ακόμη στο welcome week που διεξάγεται στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ξεναγήσεις, προβολές ταινιών, να παρευρεθείτε σε ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις και σε διάφορες άλλες δραστηριότητες. Το Πανεπιστήμιο Πατρών σας υποδέχεται με τη μεγαλύτερη αγκαλιά!

Πού να μείνω;

Το μεγαλύτερο ερώτημα των φοιτητών της Πάτρας είναι ποια θεωρείται η κατάλληλη τοποθεσία ώστε να νοικιάσουν κάποιο σπίτι. Η ιδιαιτερότητα της πόλης είναι ότι το πανεπιστήμιο βρίσκεται στο Ρίο. Άρα τι συμφέρει περισσότερο; Να μένεις κοντά στο πανεπιστήμιο ή στο κέντρο;

Εκείνοι που θα επιλέξουν να μείνουν στο κέντρο μπορούν πολλοί εύκολα να βγαίνουν για καφέ, για δουλειές, στο σούπερ μάρκετ, αλλά και για τις νυχτερινές εξόδους. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται να πάρουν λεωφορείο για να πάνε στη σχολή τους.

Αντιθέτως όσοι νοικιάζουν κοντά στο πανεπιστήμιο ή κάπου ενδιάμεσα χρειάζονται μεταφορά για τις εξόδους και τις δουλειές τους στην πόλη. Αν έχετε δικό σας μεταφορικό μέσο η επιλογή είναι πολύ πιο εύκολη καθώς δεν σας απασχολεί η λειτουργία των συγκοινωνιών που σταματά νωρίς το βράδυ.

Ανακαλύπτοντας τα φοιτητικά στέκια

Στην Πάτρα θα βρείτε διάφορες περιοχές στις οποίες μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να φάτε, να κάνετε τη βόλτα σας και να διασκεδάσετε. Για να φάτε υπέροχα πιάτα και μεζέδες κατευθυνθείτε είτε στην Τριών Ναυάρχων είτε στην Ηφαίστου.

Στην τελευταία υπάρχουν πολλές καφετέριες και οινοπωλεία. Περισσότερα μέρη για να απολαύσετε τον καφέ σας είναι η Μαρίνα με την εκπληκτική θέα, οι πεζόδρομοι του Αγίου Νικολάου και της Ρήγα Φεραίου, ενώ οι πιο «εναλλακτικοί» επιλέγουν την Πλατεία Όλγας και την Γεροκωστοπούλου.

Για πιο χαλαρές βόλτες ενδείκνυται να περπατήσετε στην Πλατεία Γεωργίου Παπανδρέου, στην Πλατεία Όλγας και να καθίσετε στα σκαλάκια της Γεροκωστοπούλου. Πολλά φοιτητικά μαγαζιά θα βρείτε και κάτω από το Κάστρο της Πόλης, ενώ η γειτονιά που έχει αναδειχθεί άκρως φοιτητική είναι αυτή της Αγίας Σοφίας.

Για πιο βραδινές εξόδους επιλέξτε την Ερμού, τον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, την Παραλία και το Ρίο. Σε αυτά τα μέρη θα ζήσετε τον πραγματικό παλμό της νυχτερινής ζωής της Πάτρας. Ανακαλύψτε τα όλα αναλυτικά στο outnow.gr.  

Και πώς περνάμε τα μαθήματα…;

Μιας και η Πάτρα είναι φοιτητική πόλη δε θα μπορούσαν να λείπουν τα καφέ εκείνα τα οποία όλοι ξέρουν πως είναι ιδανικά για διάβασμα. Θα βρείτε πολλά στην πόλη όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες περιοχές όπου θα βρείτε τα περισσότερα.

Συγκεκριμένα από την πλατεία Γεωργίου μέχρι και την πλατεία Όλγας υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά τα καφέ. Το λιμάνι διαθέτει εξίσου τέτοιες καφετέριες αλλά και η πλατεία Ψηλών Αλωνίων. Ανακαλύψτε στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων την ιδιωτική βιβλιοθήκη και μαζευτείτε εκεί με την παρέα σας ή τους συμφοιτητές σας τις ημέρες της εξεταστικής.

Το ένα και μοναδικό καρναβάλι!

Σήμα κατατεθέν της πόλη το Πατρινό καρναβάλι. Οι εορτασμοί ξεκινούν από τις 17 Ιανουαρίου και το γλέντι κορυφώνεται το τελευταίο σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο λιμάνι της Πάτρας.

Διασκέδαση άνευ ορίων που σίγουρα θα πρέπει να ζήσει κάποιος έστω και μία φορά ειδικά ως φοιτητής. Πόσο μάλλον αν σπουδάζει κάποιος και στην Πάτρα!

Έχετε φυσικά τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο γκουπ της παρέλασης είτε διαδικτυακά σε αναρτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα είτε αν ξέρετε κάποιον που θα λάβει μέρος ώστε να σας βοηθήσει και εσάς. Μπορείτε ακόμη να επισκεφτείτε την έκθεση στολών που γίνεται περίπου ένα μήνα πριν την παρέλαση ώστε να μιλήσετε με κάποιον υπεύθυνο εκεί.

Εξορμήσεις

Η πόλη της Πάτρας είναι ιδανική για μονοήμερες και πολυήμερες εκδρομές. Εκτός από τις πιο κοντινές περιοχές όπως η Ναύπακτος, τα Επτάνησα, τα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, το Μεσολόγγι και τα Επτάνησα μπορείτε να εξερευνήσετε και πιο μακρινές περιοχές.

Η Καλαμάτα, ο Πύργος, τα Καλάβρυτα και το φαράγγι του Βουραϊκού, η αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Αθήνα είναι μόνο μια γεύση από τις δεκάδες εκδρομές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε ως φοιτητές στην Πάτρα.

Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο περιπετειώδεις μπορείτε με μεγάλη ευκολία να πάρετε κάποιο καράβι και να βρεθείτε στην Ιταλία. Πραγματικά δε θα βρείτε καλύτερη αφορμή από αυτή που σας δίνεται τώρα!

Ετοιμαστείτε για μια μοναδική συλλογή εμπειριών

Τα χρόνια που θα περάσετε στην Πάτρα θα τα θυμάστε πάντα με αγάπη, αφού θα σας έχει προσφέρει τόσα πολλά και θα έχετε αποκομίσει τόσες ευχάριστες αναμνήσεις από εκεί. Το καλύτερο και πιο ενδιαφέρον ταξίδι της ζωής σας ξεκινάει τώρα. Καλή αρχή!