House by Phaos: Επιτυχημένη η πρώτη συνάντηση των «Τοπικών Επιχειρηματικών Διαλόγων»

House by Phaos: Επιτυχημένη η πρώτη συνάντηση  των «Τοπικών Επιχειρηματικών Διαλόγων»

Άκρως θετικός κaι ελπιδοφόρος είναι ο απολογισμός της συνάντησης των «Τοπικών Επιχειρηματικών Διαλόγων» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον πολυχώρο “House by Phaos” από τη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας “Messinian Business Routes”. Η διοργάνωση στάθηκε ως αφορμή προκειμένου οι τοπικοί επιχειρηματίες όλων των κλάδων να γνωριστούν καλύτερα, ανταλλάσσοντας εμπειρίες από την πορεία τους ως σήμερα και χρήσιμες συμβουλές προς όφελος της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας της Μεσσηνίας.

Ταυτόχρονα, δόθηκε το ερέθισμα της κοινής στοχοθεσίας για την επίτευξη περαιτέρω ανάπτυξης από παλαιότερους και νεότερους επιχειρηματίες της περιοχής.

Οι περίπου σαράντα επιχειρηματίες και εν δυνάμει επιχειρηματίες που έδωσαν το «παρών» το απόγευμα της Δευτέρας στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη διαδρομή τριών επιχειρηματιών που σχετίζονται με την Καλαμάτα. Ο Λάμπρος Καραγγελής, ο οποίος δραστηριοποιείται με την παραγωγή και μεταποίηση μανιταριών μέσω (και) του εστιατορίου-μανιταροπωλείου που διατηρεί στην Καλαμάτα, μίλησε για το επάγγελμά που προήλθε πρόσφατα ως μετεξέλιξη του χόμπι για τη συλλογή μανιταριών.

Ο Κίμων Αγγελίδης, μιλώντας διαδικτυακά από το Χιούστον, αναφέρθηκε στην επιχειρηματική του δραστηριότητα που φέρνει σε πρώτο πλάνο τη γυναίκα και την υπογεννητικότητα, ενώ υπογράμμισε τη σπουδαία διατροφική αξία του ελαιολάδου σε αυτό τον τομέα. Ανακοίνωσε δε, ότι τους επόμενους μήνες η επιχειρηματική του δραστηριότητα θα επεκταθεί, μετά τις ΗΠΑ, στην Καλαμάτα.

Τέλος, ο Δημήτρης Πατριαρχέας αναφέρθηκε στο ξενοδοχειακό επιχειρείν, αλλά και τη συνεισφορά που έχει ο κλάδος στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, σημειώνοντας ότι η εν λόγω συνάντηση αποτελεί εξαιρετική πρωτοβουλία για την αναγκαία ανάπτυξη του τόπου.

Η δε συνάντηση υπό την Impact Hub Athens θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με την υποστήριξη της Google.

Χρ.Μ.