Η επικοινωνία έγινε παιχνίδι με τη σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Άννα Σκάρπα…

Η επικοινωνία έγινε παιχνίδι  με τη σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Άννα Σκάρπα…

Η «υπόσχεση» του “Φάος ΚοινΣεΠ”, του “Ηouse by Phaos”, που ανέλαβε και τη φιλοξενία, και της συμβούλου Ψυχικής Υγείας, Άννας Σκάρπα, τηρήθηκε στο έπακρο! Η σειρά των διαδραστικών σεμιναρίων-εργαστηρίων που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου έγινε με τον πλέον ιδανικό τρόπο, με την ομιλήτρια να κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή, όχι μόνο με όσα ενδιαφέροντα είχε να πει πάνω στη θεματική της επικοινωνίας, αλλά και με τον τρόπο που πέτυχε να εμπλέξει το κοινό σε όλο αυτό. Απόδειξη ότι η επικοινωνία μαθαίνεται και διδάσκεται, όταν έχεις επαγγελματίες συμβούλους με μεράκι και ζεστασιά γι’ αυτό που κάνουν και η κα Σκάρπα -αν και επιχειρεί τα πρώτα της βήματα σε αυτό το πεδίο με συστηματικό τρόπο από μόνιμη επαγγελματική στέγη- είναι από τις περιπτώσεις συμβούλων που συνδυάζουν άριστη κατάρτιση και φυσικό ταλέντο και κάνουν τον ανήφορο της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης να γίνεται με πιο ομαλό και αποδοτικό τρόπο.

Αυτό ακριβώς διαπίστωσε και ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στον ξεχωριστό χώρο του «ΦΑΟΣ» στην οδό Σφακτηρίας 18 στο κέντρο της Καλαμάτας, περνώντας περίπου μιάμιση ώρα με παιγνιώδη μάθηση και φεύγοντας στο τέλος με απτά εργαλεία, στα οποία μπορεί να στηριχθεί για να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με τους γύρω του, σε όλα τα επίπεδα (οικείες σχέσεις γονέων-παιδιών, ζευγαριών, φίλων, επαγγελματικό περιβάλλον και εταιρικές σχέσεις, δημόσιες ομιλίες κ.τ.λ.).

Ένα ερωτηματολόγιο που μοίρασε η κα Σκάρπα οδήγησε σε έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» για λίγα λεπτά τους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις… χρωματιστές προσωπικότητες και να βρουν στο τέλος το δικό τους χρώμα, σε πολλές περιπτώσεις όχι χωρίς κάποια έκπληξη για τα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Το παιχνίδι των χρωμάτων αποδείχθηκε πολύ σοβαρή δουλειά και δίνει σημαντικά κλειδιά στην επικοινωνία μας με τους άλλους και στον τρόπο που τους προσεγγίζουμε, μιλώντας στη δική τους γλώσσα.  

Το πρώτο σεμινάριο έκλεισε με το κοινό να «πολιορκεί» για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις τη σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Άννα Σκάρπα (τηλ. 697 689 7318), με την ίδια και τους διοργανωτές του «ΦΑΟΣ» (τηλ. 2721 094000) να ετοιμάζουν ήδη τις επόμενες συναντήσεις, οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο…
Χ.Ε.