Καταγραφικά πορείας για την δακοκτονία σε ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας

Καταγραφικά πορείας για την δακοκτονία σε ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας

Παραδόθηκαν από τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα»

Οι συσκευές καταγραφής της πορείας και της ροής του ψεκαστικού υγρού στα μηχανήματα με τα οποία διενεργείται η δακοκτονία, παραδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας για τις περιοχές ευθύνης τους.

Η παράδοση έγινε στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης της περιφέρειας Πελοποννήσου με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» με προϋπολογισμό 197.500 ευρώ, από τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Χανίων, παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων Αναπτυξιακών Νόμων, Στάθη Αναστασόπουλου.

Παράδοση

Όπως τόνισε ο κ. Αναστασόπουλος, ολοκληρώθηκε για το σύνολο της περιφέρειας η παράδοση 786 καταγραφικών συσκευών, εκ των οποίων 196 συσκευές θα χρησιμοποιηθούν από τη ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και 98 από την ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μέσα από τη σύμβαση αυτή υποστηρίζονται οι ΔΑΟΚ της Περιφέρειας στην συναρμολόγηση, παραμετροποίηση και συντήρηση των συσκευών, στην πλατφόρμα παρακολούθησης των ψεκασμών, στη χαρτογραφική αποτύπωση των περιοχών εφαρμογής και στον συντονισμό και διάχυση των αποτελεσμάτων.

Στην παράδοση στα γραφεία της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, εκ μέρους του Ινστιτούτου Χανίων παρευρέθηκαν ο διευθυντής Γιώργος Ψαρράς και οι ερευνητές Θηρεσία – Τερέζα Τζαρτζάνη και Κωνσταντίνος Τζεράκης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η προϊσταμένη του τμήματος προστασίας φυτών Εμμανουέλα Καπόγια, καθώς και οι διευθυντές ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας Ευσταθία  Γεωργακοπούλου και Αντώνης Παρασκευόπουλος.