Ληστεία και κλοπές στην Καλαμάτα από δύο νεαρούς

Ληστεία και κλοπές στην Καλαμάτα από δύο νεαρούς

Ξεκίνησαν με ληστεία και συνέχισαν με κλοπές δύο νεαροί στην Καλαμάτα, οι οποίοι μέσα σε ένα μήνα έκαναν μία ληστεία, τρεις κλοπές και μία απόπειρα, πριν τους εντοπίσει προχθές η Ασφάλεια Καλαμάτας και τους περάσει χειροπέδες.

Ο 18χρονος και ο 29χρονος που συνελήφθησαν δρούσαν πάντα κατά τη νύχτα και, μάλιστα, ήταν εξοπλισμένοι με εργαλείο θραύσης κρυστάλλων, ώστε γρήγορα και εύκολα να σπάνε τις τζαμαρίες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή, απόπειρα κλοπής και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ληστεία και κλοπές
Η δράση τους ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου, όταν περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα πλησίασαν υπάλληλο μίνι μάρκετ στην οδό Ακρίτα και με απειλή αναδιπλούμενου μαχαιριού τη λήστεψαν. Της αφαίρεσαν την τσάντα, μέσα στην οποία είχε 120 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και τα κλειδιά του καταστήματος.

Στις 27 Οκτωβρίου, πρωινές ώρες, έσπασαν την τζαμαρία ψησταριάς στην οδό Φαρών, αφαίρεσαν 5.000 ευρώ και προξένησαν φθορές.

Στις 5 Νοεμβρίου στις 3.30 τα ξημερώματα, έσπασαν τη γυάλινη είσοδο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην οδό Λυκούργου και αφού ερεύνησαν τους χώρους, έφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι, καθώς ενεργοποιήθηκε το σύστημα συναγερμού.

Στις 27 Νοεμβρίου, στις 2.30 τα ξημερώματα, έσπασαν τη γυάλινη είσοδο πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Λυκούργου και αφαίρεσαν 160 ευρώ και 9 πακέτα ξυστού λαχείου.

Λίγο αργότερα, στις 5.00 τα ξημερώματα, έσπασαν τη γυάλινη είσοδο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην οδό Ναυαρίνου, ερεύνησαν τους χώρους, ενώ αφαίρεσαν 150 ευρώ και πακέτα τσιγάρα.

Σε όλες τις επιχειρήσεις προξένησαν ζημιές κατά τη διάρρηξη που έκαναν.

Εξιχνίαση
Τις υποθέσεις εξιχνίασε έπειτα από έρευνα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας. Από τη συλλογή βιντεοληπτικού υλικού και μαρτυριών κατέληξαν στην ταυτότητα των δραστών και το απόγευμα της Τρίτης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας εντόπισαν τον 18χρονο και τον 29χρονο στην Καλαμάτα, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους και σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού, διαρρηκτικό εργαλείο (θραύσης κρυστάλλων), δύο μαχαίρια, αποκόμματα από τα ξυστά λαχεία που είχαν κλέψει και  ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και δίκυκλο μοτοποδήλατο ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη