Με τρίποντο τρία δεύτερα πριν από το τέλος της η Καρδίτσα επικράτησε του Απόλλωνα

Με τρίποντο τρία δεύτερα πριν από το τέλος της η Καρδίτσα επικράτησε του Απόλλωνα

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα η Καρδίτσα επικράτησε του Απόλλωνα με 76-74, χάρις σε τρίποντο του Τέβιν Μακ, τρία δεύτερα πριν από το τέλος της αναμέτρησης.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ουάιτ με 18 πόντους, με τον ΜακΚάλουμ να έχει 15, όσους και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Από την πλευρά των Πατρινών ο Όζμπορν είχε 19 πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στην αναμέτρηση με τον γηπεδούχους να προσπαθούν να διατηρήσουν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά τον Σαλούστρο με τρίποντο να κάνει το 8-9 με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. Ο Βον ήταν ο παίκτης που έκανε το 8-14, αλλά ο Μακ με 6 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 14-14 τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Απόλλωνας με τον Βον και τον Όσμπορν βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και με σερί 1-7, ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 15-21.

Το σερί η Καρδίτσα, το προβάδισμα ο Απόλλωνας
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με καλάθι των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πήραν διαφορά 8 πόντων, αλλά η Καρδίτσα ήταν αποφασισμένη να… επιστρέψει. Με τον Γιάνκοβιτς να συνδέεται με το καλάθι οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 10-0 και πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ, 25-23. Οι Καρδιτσιώτες είχαν τον έλεγχο στην δεύτερη περίοδο, την οποία και κέρδισαν με 20-16, αλλά οι Πατρινοί ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 35-37.

Σταθερά το προβάδισμα στους Πατρινούς
Στη συνέχεια του αγώνα οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ με την Καρδίτσα να παίρνει κεφάλι με 40-39, αλλά ένα μίνι ξέσπασμα του Μπιμπς, έφερε και πάλι τον Απόλλωνα στο προβάδισμα με 40-47, λίγο πριν το 25’ της αναμέτρησης. Ο Όζμπορν συνέχισε να δίνει λύσεις για τους φιλοξενούμενους και να τους κρατάει με ασφάλεια μπροστά στο σκορ (47-52 στο 28’).

Θρίλερ μέχρι τέλους
Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η ομάδα της Πάτρας ξεκίνησε έχοντας το… μαξιλαράκι των πέντε πόντων, 51-56, και προσπαθούσε σιγά σιγά να το αυξήσει, αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παρατούσαν και μείωσαν στους 4 πόντους, 59-63 με καλάθι του Ουάιτ στο 34’ και ένα λεπτό αργότερα το σκορ ήταν στο 61-67, με την Καρδίτσα να είναι… ζωντανή στο κυνήγι της νίκης. Μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο οι Αχαιοί καλά… κρατούσαν (67-71) αλλά ο Μακκάλουμ στο τελευταίο λεπτό έκανε το 71-71 και έβαλε… φωτιά, ενώ λίγο αργότερα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με 73-72, ενώ απέμεναν 26 δεύτερα. Ο Μπράουν με 2/2 βολές έκανε το 73-74, με τους γηπεδούχους να έχουν στη διάθεση τους την τελευταία επίθεση. Ο Βον κέρδισε το φάουλ έχασε και τις δύο βολές, αλλά η Καρδίτσα πήρε το ριμπάουντ και με τρίποντο του Μακ έκανε το 76-74, τρία δεύτερα πριν το τέλος και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Τα Δεκάλεπτα: 15-21, 35-37, 51-56, 76-74

sdna.gr