Μελέτες για την Μπιρμπίτα ανέθεσε με απόφασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας

Μελέτες για την Μπιρμπίτα ανέθεσε με απόφασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας

Την απευθείας ανάθεση μελετών για την κατεστραμμένη κατασκήνωση των Ρομά στην Μπιρμπίτα υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά τις υπογραφές παραχώρησης της έκτασης 60 στρεμμάτων που έπεσαν το καλοκαίρι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να δημιουργηθεί ξανά η κατασκήνωση.

Στόχος είναι να απελευθερωθεί ο χώρος πάνω από την Αγία Τριάδα που έχουν καταλάβει οι Ρομά δημιουργώντας καταυλισμό.

Στην απόφαση του δημάρχου γίνεται λόγος για απευθείας ανάθεση της σύμβασης με τίτλο «Μελέτες βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης Ρομά στη θέση “Μπιρμπίτα” (αρχιτεκτονική, Η/Μ, υδραυλική, τοπογραφική κ.λπ.)», συνολικής αξίας 37.200 ευρώ.

Η ανάθεση γίνεται στη σύμπραξη των οικονομικών φορέων Α. Κουτρουμπής, Καραχάλιου Ευαγγελία Μαρία και Kion Architects A.E.

Στo πλαίσιο της πολιτικής αυτής του Δήμου, εντασσόταν και η έναρξη λειτουργίας το Σεπτέμβριο του παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας σε γραφείο στο ισόγειο του κτηρίου Β, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Η δημιουργία της δομής του Παραρτήματος Ρομά, με εξειδικευμένο προσωπικό, έχει ως στόχο να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στοχευμένες δράσεις για την εκπαίδευση, τον αναλφαβητισμό, την ένταξη στην απασχόληση και γενικότερα μια εξατομικευμένη, μακροπρόθεσμη και ευέλικτη προσέγγιση προς όφελος του πληθυσμού Ρομά.