ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Ύστατη αντίδραση από ελεύθερους επαγγελματίες για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Ύστατη αντίδραση από ελεύθερους επαγγελματίες για την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Κορυφώθηκαν χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα οι κινητοποιήσεις από συλλόγους και φορείς της περιοχής, ζητώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, αντιμετωπίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες συλλήβδην ως φοροφυγάδες.

Η χθεσινή κινητοποίηση εκ μέρους της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας ξεκίνησε από τον πεζόδρομο της Αριστομένους και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με τους τοπικούς ελεύθερους επαγγελματίες να δίνουν το «παρών», κρατώντας συμβολικά ένα αναμμένο κερί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τιμές ενέργειας που αποτελούν ακόμα ένα χτύπημα στον κλάδο τους.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Γιώργος Καπερώνης, υπογράμμισε την ανάγκη απόσυρσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να συζητήσει με τους φορείς για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα. Πρόσθεσε δε, ότι εάν το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εγκριθεί, τότε αναμένεται να φέρει πολλά λουκέτα στην αγορά, αφού αντί να λύσει προβλήματα θα δημιουργήσει άλλα, μεγαλύτερα.

Εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο αντιπρόεδρός του Παύλος Κρανιώτης επανέλαβε τις παθογένειες που φέρει το συγκεκριμένο φορολογικό νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι αποτελεί «ταφόπλακα» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και η μόνη σωστή προσέγγιση θα ήταν η συζήτηση με όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας. Από την άλλη, σχολιάζοντας τις συμβολικές λαμπάδες που κράτησαν οι επαγγελματίες κατά τη χθεσινή τους συγκέντρωση, εξήγησε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις τιμές της ενέργειας, αφού κι αυτή τη στιγμή «υπάρχει μια κοροϊδία από τους παρόχους, μιας και κανείς μας δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει πράσινα, κίτρινα, κόκκινα, μπλε τιμολόγια ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργος Εγγλέζος, ανέφερε ότι η οριζόντια αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών είναι παράφορα άδικη για πάρα πολλούς επαγγελματίες. Πρόσθεσε δε, ότι «κάτι τέτοιο θα φέρει αναγκαστικά λουκέτα σε πολλές μικρές επιχειρήσεις, καθώς δε θα καταφέρουν ν’ αντέξουν».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο με τις ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των λοιπών πολιτικών αρχηγών, ενώ σήμερα αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση.

Χρ.Μ.