Όλα τα μυστικά του μακιγιάζ αυτό το Σάββατο από τη Βαλίνα Τσιχριτζή!

Όλα τα μυστικά του μακιγιάζ αυτό  το Σάββατο από τη Βαλίνα Τσιχριτζή!

«Όλες οι γυναίκες πρέπει να βαφόμαστε και σε όλες τις γυναίκες ταιριάζει το μακιγιάζ, αλλά με μέτρο, χωρίς υπερβολές»

«Το κέντρο αισθητικής Skin Health by Valina διοργανώνει το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο Make Up Event για να μάθετε πώς να δημιουργήσετε επαγγελματικό, festive, εύκολο και εντυπωσιακό γιορτινό μακιγιάζ. Κλείστε τώρα τη δική σας θέση στο 2721063445. Με την είσοδό σας στο χώρο λαμβάνετε 3 μοναδικά δώρα» αναφέρει η πρόσκληση της Βαλίνας Τσιχριτζή για την εκδήλωση που ετοιμάζει αυτό το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, στις 5.30 το απόγευμα. Το ανοικτό (και δωρεάν) αυριανό ραντεβού στην οδό Βύρωνος 150 αφορά γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να επιτύχουν άριστο αποτέλεσμα στην περιποίηση και ανάδειξη του προσώπου τους, ιδιαίτερα τις γιορτινές αυτές ημέρες -χωρίς να αποκλείονται οι άνδρες, καθώς μάλιστα μάθαμε ότι όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ανακαλύπτουν και χρησιμοποιούν τα καλλυντικά, ακόμη και το μακιγιάζ!

Αλλά κι ακόμη κι αν δεν πρόκειται για τους ίδιους, ίσως βρήκαν το καλύτερο δώρο για την αγαπημένη τους…

Η Βαλίνα Τσιχριτζή δεν είναι μόνο μια αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα αγαπητή επαγγελματίας της Καλαμάτας, με εμπειρία που πλησιάζει το ένα τέταρτο του αιώνα, με άριστη επιστημονική γνώση του αντικειμένου της και διαρκή επιμόρφωση και ασίγαστο μεράκι, που της επιτρέπουν να προσφέρει ιδανικές λύσεις σε προβλήματα και επιθυμίες σχετικά με την αισθητική, αλλά ταυτόχρονα τρέφει μεγάλη αγάπη για τη διδασκαλία. Μεταξύ άλλων, είναι εκπαιδεύτρια στο δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας, ενώ αναμένεται να φιλοξενήσει μαθήματα για λογαριασμό της κορυφαίας εταιρείας καλλυντικών και γνωστής ιδιωτικής σχολής αισθητικής Zerva Cosmetics. Άλλωστε, πριν από τον κορωνοϊό το Skin Health by Valina πραγματοποιούσε δημοφιλείς παρουσιάσεις αισθητικής φροντίδας τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και, όπως είναι φυσικό, η επάνοδος γίνεται με μεγάλο ενθουσιασμό! 

Επ’ ευκαιρία του σαββατιάτικου event, στο οποίο μια τυχερή παρευρισκόμενη θα κερδίσει άμεσα ένα επαγγελματικό μακιγιάζ, η Βαλίνα Τσιχριτζή μίλησε στο «Θ» για μερικά από τα μυστικά της αισθητικής και του μακιγιάζ και, φυσικά, για την επικείμενη εκδήλωση:

«Θα είναι ένα μίνι σεμινάριο μακιγιάζ για να δείξουμε λίγο τις νέες τάσεις από κοντά και όχι μέσω των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, facebook, instagram κ.τ.λ. Στα δια ζώσης μαθήματα δεν υπάρχουν παρερμηνείες και δε μένουν απορίες. Έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο εξειδικευμένο, ο οποίος ξέρει να σε βοηθήσει καλύτερα. Πιστεύω ότι το Σάββατο το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ ωραίο και όλοι θα μάθουν κάτι. Όταν κάνω αυτές τις παρουσιάσεις είναι σαν μάθημα master class, όπου ο καθένας έχει την ευκαιρία να μάθει κάποια πράγματα. Δε θα δείξω μόνο πώς θα κάνεις το μακιγιάζ, θα αγοράσεις κάποια προϊόντα και θα φύγεις, αλλά θα δείξω πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να αξιοποιήσεις τα καλλυντικά που έχεις στο σπίτι σου. Αυτός είναι ο σκοπός της παρουσίασης του Σαββάτου, κι έτσι, ακόμη και σε αυτούς που δε γνωρίζουν ή δεν πιάνει το χέρι τους, δίνουμε μερικά tips πώς μπορούν να κάνουν μικρά πράγματα για να έχουν ένα ωραίο αποτέλεσμα. Είναι ένα σεμινάριο για όλους, δεν είναι για επαγγελματίες. Και θα είναι και χριστουγεννιάτικο, βέβαια, γιατί όλοι λίγο-πολύ θέλουμε στις γιορτές -που δεν είναι μια μέρα αλλά τουλάχιστον δύο εβδομάδες- να πάμε κάπου και να φτιαχτούμε», μας ανέφερε αρχικά η Βαλίνα.

Όπως εξήγησε ακόμη, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να μάθει «για την καταλληλότητα των προϊόντων, τι πρέπει να χρησιμοποιούμε, τι πρέπει να αποφεύγουμε και πώς τοποθετούμε τα προϊόντα πάνω στην επιδερμίδα μας. Για παράδειγμα, πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ καλά πώς να χρησιμοποιούμε τις βάσεις, πριν ακόμη ξεκινήσει το υγρό το μέικ απ, πώς καθαρίζουμε την επιδερμίδα, πώς τοποθετούνται οι φωτοσκιάσεις, τα λεγόμενα κοντούρινγκ που λένε τα νέα παιδιά τώρα. Γιατί κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σχήμα προσώπου, στρογγυλό, τετράγωνο, οβάλ, το οποίο δεν είναι ίδιο σε κανέναν, όπως συμβαίνει και με τα μάτια, κι αυτές οι ιδιαιτερότητες είναι κάτι που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Μπορεί κάποιος να δει στο you tube κάποιες οδηγίες για φωτοσκιάσεις, αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι οι κατάλληλες που ταιριάζουν στο δικό του πρόσωπο».

Αλλά πώς βρίσκουμε τι μας ταιριάζει; «Κάποτε υπήρχε πρωτόκολλο για το πώς βάφεται κάθε γυναίκα ανάλογα με το αν είναι ξανθιά, μελαχρινή, καστανή. Τώρα έχει να κάνει με το τι σου ταιριάζει, το οποίο και ανακαλύπτουμε με το να δοκιμάζουμε και να πειραματιζόμαστε. Σίγουρα κάποιες πιο θερμές επιδερμίδες έχουν άλλα χρώματα που τους ταιριάζουν. Γιατί τα χρώματα του μακιγιάζ έχουν την ιδιότητα να απορροφούνται από την επιδερμίδα, δηλαδή μπορεί να βάλεις ένα μαύρο μωβ και να βγει μωβ, επειδή το δέρμα απορροφά τις χρωστικές που χρειάζεται και βγάζει αυτό το αποτέλεσμα που φαίνεται στην πορεία.

Λίγο-πολύ ο κόσμος που βάφεται στην καθημερινότητα κάνει τυποποιημένο μακιγιάζ, “αυτό βάζω, αυτό μου αρέσει” και δε δοκιμάζει, όμως αλλάζουμε εμείς οι ίδιοι! Για παράδειγμα, όσο μεγαλώνουμε θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πιο ανοιχτόχρωμα μολύβια. Δε βάζουμε πια τόσο μαύρα μολύβια που χρησιμοποιούν τα νέα κορίτσια, γιατί είναι πολύ σκληρά και αυστηρά στα μάτια, οπότε προτιμούμε να βάζουμε γκρι, καφέ, μωβ, μπλε για να έχει μια διαφορετική ισορροπία και να μη φαίνεται πολύ άγριο το βλέμμα.

Τώρα για τα κραγιόν είναι πολλές οι επιλογές, αναλόγως την περίσταση που θέλουμε να πάμε. Το κόκκινο ταιριάζει σε όλες και κανονικά θα πρέπει όλες οι γυναίκες να έχουν ένα κόκκινο κραγιόν, γιατί είναι βασικό χρώμα πασπαρτού στη χρωματική παλέτα. Μπορείς να συνδυάσεις και να κάνεις πολλά πράγματα με ένα κόκκινο κραγιόν, από τα πολύ πιο απλά μέχρι τα πολύ πιο έντονα. Ειδικά τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή λάμψης, ο κόσμος θέλει να βάζει πολύ φανταχτερά πράγματα και χρώματα και σε κραγιόν και σε σκιές και στα ρούχα. Βέβαια, η φετινή χρονιά είναι λίγο περίεργη και τα χρώματα είναι πιο μουντά και στα ρούχα απ’ ό,τι βλέπω. Δεν είναι τα φωτεινά, χρυσά και ασημένια που είχαμε συνηθίσει. Έχω παρατηρήσει τα πιο πολλά μελιτζανί και σκούρα. Το πολύ μελιτζανί δεν ταιριάζει σε όλες, αλλά το κόκκινο σε όλες τις διαβαθμίσεις του και ειδικά στα πιο ανοικτά του, ταιριάζει σε όλους και με όλα.

Είναι αλήθεια ότι το πώς επιλέγουμε τα χρώματα που βάζουμε πάνω μας, τόσο στα ρούχα όσο και στο μακιγιάζ, έχει να κάνει και με τη συναισθηματική μας κατάσταση. Το μακιγιάζ έχει, όμως, την ιδιότητα να κρύβει κάποια πράγματα και τις ατέλειες, και αν δεν είσαι πάρα πολύ καλά, μπορείς να βαφτείς και να δείχνεις ότι είσαι καλά, κάνεις… πλαστοπροσωπία, όπως μου λένε. Όμως, όταν μακιγιάρεσαι, δείχνεις αλλιώς, βοηθάς τον εαυτό σου να χαρεί και εκείνη την ημέρα που σηκώνεται και δεν είναι καλά.

Όλες οι γυναίκες πρέπει να βαφόμαστε και σε όλες τις γυναίκες ταιριάζει το μακιγιάζ, αλλά με μέτρο, χωρίς υπερβολές. Με το μακιγιάζ τονίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει κάθε άνθρωπος, τα αναδεικνύεις ώστε να φανεί ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα, χωρίς όμως να είναι αφύσικο ή να σε δείχνει εντελώς διαφορετική από αυτή που είσαι…» καταλήγει η Βαλίνα Τσιχριτζή και είναι έτοιμη να αποκαλύψει όλα τα μυστικά του μακιγιάζ αύριο Σάββατο 16/12/2023 στο Skin Health της οδού Βύρωνος 150, λίγο πριν από την οδό Ναυαρίνου.  

Χ.Ε.