Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Απουσία Π. Νίκα από τη χθεσινή ορκωμοσία με αιχμές κατά Α. Σαμαρά

Στην αρκαδική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, και των νεοεκλεγέντων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν έργο από τις αρχές του νέου έτους.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας κ. Ευστάθιος, ενώ ανάμεσα στους λοιπούς Μητροπολίτες που παρέστησαν στη χθεσινή τελετή ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι συμπολίτες πίστεψαν σ’ εμάς, κι αυτό δεν επιτρέπεται να το ξεχάσουμε ποτέ. Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους και μέρα με τη μέρα να κάνουμε για τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά και να βλέπουμε τη ζωή των συμπολιτών μας να γίνεται όλο και καλύτερη. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη ανταμοιβή και για εμάς».

Περαιτέρω, κάνοντας αναφορά στη στήριξη που έλαβε καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε ότι: «Πιστεύω στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι και η κυβέρνηση πιστεύει σ’ εμάς. Ξέρουμε να συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά, αλλά ξέρουμε και να διεκδικούμε. Θα κάνουμε και τα δύο όποτε χρειαστεί για το καλό της Πελοποννήσου».

Ακολούθως, στο βήμα βρέθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση. Όπως σημείωσε ο υπουργός, η γνωριμία και η συνεργασία του με τον Δημήτρη Πτωχό ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα, όταν οι δύο τους δε θα φαντάζονταν ποτέ ότι λίγα χρόνια αργότερα θα παρευρίσκονταν μια μέρα σαν τη χθεσινή στην τελετή ορκωμοσίας του κ. Πτωχού ως  νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και ότι ο ίδιος θα εκπροσωπεί την κυβέρνηση. Κλείνοντας, του ευχήθηκε μια καλή αυτοδιοικητική περίοδο, ενώ υπογράμμισε ότι η νέα περιφερειακή Αρχή υπό τον Δημήτρη Πτωχό, «θέλει και μπορεί» να πάει την Πελοπόννησο μπροστά.

Στην ορκωμοσία έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο δήμαρχοςε Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Ηλίας Αξιοτόπουλος, λοιποί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, και εκπρόσωποι φορέων.

Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, προτίμησε να μην παραβρεθεί στη χθεσινή ορκωμοσία, αναφέροντας νωρίς χθες το πρωί, ότι αφορμή για κάτι τέτοιο ήταν η παρουσία του κ. Σαμαρά στην Τρίπολη. «Με τον κ. Σαμαρά δεν έχω κανένα κοινό σημείο, ούτε ως τακτική ούτε ως ιδεολογία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Της Χριστίνας Μανδρώνη