Π. Νίκας: Η καινοτομία είναι όρος επιβίωσης και ανάπτυξης

Π. Νίκας: Η καινοτομία είναι  όρος επιβίωσης και ανάπτυξης

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου προχθές στην Τρίπολη συμμετέσχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Στην παρέμβασή του σημείωσε ότι η καινοτομία αποτελεί τη ζωτική και απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής: «Η καινοτομία είναι όρος επιβίωσης και ανάπτυξης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χωρίς την καινοτομία θα παραμένουμε σε τέλμα, ενώ πέραν του ότι θα σταματήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θα χάνουμε όλο και περισσότερο μέρος από το δυναμικό και παραγωγικό πληθυσμό της Περιφέρειάς μας» επισήμανε ο Π. Νίκας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει εκπρόσωποι του ΠΣΕΚ να μετέχουν στις συνεδριάσεις που αφορούν στις τρεις μεγάλες κατηγορίες χρηματοδοτήσεων -δηλαδή το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το Ταμείο Ανάκαμψης-, προκειμένου να διασφαλίζεται η υποστήριξη της καινοτομίας.

Επίσης, δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, τόσο η Διεύθυνση Προγραμματισμού της Περιφέρειας όσο και ο ΕΦΕΠΑΕ, που κρίνουν τους υποβληθέντες φακέλους σε σχέση με καινοτόμες προτάσεις, να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις επιλογές τους.