Π. Νίκας σε Γ. Αθανασόπουλο: «Το μέλλον της Μεσσήνης βρίσκεται στο παραλιακό της μέτωπο»

Π. Νίκας σε Γ. Αθανασόπουλο: «Το μέλλον της Μεσσήνης βρίσκεται στο παραλιακό της μέτωπο»

Κατά την τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Μεσσήνης

Την εκτίμηση πως το μέλλον της Μεσσήνης βρίσκεται στο παραλιακό της μέτωπο, στη Μπούκα, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στο Δημαρχείο της Μεσσήνης το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντος δημάρχου, Γιώργου Αθανασόπουλου.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «δύσκολο» τον Δήμο Μεσσήνης, τόσο λόγω της μεγάλης γεωγραφικής του έκτασης, όσο και για τον μεγάλο αριθμό κοινοτήτων που βρίσκονται σε αυτόν, ενώ τόνισε πως από πλευράς Περιφέρειας, στα τελευταία 4 χρόνια, χρηματοδοτήθηκαν έργα της τάξεως των 36.000.000 ευρώ, τα οποία είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Απουσία εθνικής πολιτικής»

Μιλώντας για τα έργα, ο κ. Νίκας ανέφερε την προστασία της Αίπειας από την θαλάσσια διάβρωση με προϋπολογισμό άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, την παράκαμψη του Πεταλιδίου στο τμήμα Τζάνε – Καλαμάκι προϋπολογισμού περί τα 15 εκατ. ευρώ, τη βελτίωση του οδικού άξονα Μεσσήνη – Εύα – Λάμπαινα προϋπολογισμού περί τα 10 εκατ. ευρώ, κι ακόμα τη μελέτη παράκαμψης του Χαρακοπιού, όπως επίσης και τη συνδετήρια γέφυρα των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας στις εκβολές του Παμίσου.

Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά, εξέφρασε ωστόσο τον προβληματισμό του για το γεγονός πως και «ο Δήμος Μεσσήνης, όπως και η ελληνική περιφέρεια συνολικά, φθίνει πληθυσμιακά», εκφράζοντας την άποψη πως «σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση αυτή στον συγκεκριμένο δήμο -καθώς εγκαταλείπονται χωριά που ήταν πλούσια παλιότερα-, φέρει η απουσία εθνικής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα τα τελευταία 50 χρόνια».