Παιδιά του του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας «είδαν πώς βγαίνει το λάδι»

Παιδιά του του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας «είδαν πώς βγαίνει το λάδι»

Στο ρυθμό της ελιάς ζει αυτήν την περίοδο η Μεσσηνία, με το ελαιομάζωμα να είναι στο φόρτε του. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα βιωματικό μάθημα; Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι δασκάλες της γ΄ τάξης του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Κυριακή Λευκαδίτη και Χριστίνα Χρυσικού, και οργάνωσαν με τους μαθητές τους μία εκδρομή σε ελαιοπερίβολο και ελαιοτριβείο στην Άνω Μεσσηνία.

Πρώτος τους σταθμός, ωστόσο, ήταν το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά. Εκεί τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά οι συνομήλικοί τους μαθητές της γ΄ τάξης με το δάσκαλό τους, κ. Τόγια Κόρδα. Μάλιστα, είχαν ετοιμάσει και τους κέρασαν διάφορα γλυκίσματα. Φτιάχνοντας ένα μεγάλο κύκλο, έγινε η γνωριμία των μαθητών των δύο σχολείων, ενώ όλοι μαζί έπαιξαν και ζωγράφισαν.

Στη συνέχεια της εκδρομής οι μαθητές του 24ου βρέθηκαν στο διπλανό χωριό, το Σολάκι, δίνοντας με τις χαρούμενες φωνούλες τους μιαν ευχάριστη νότα στους κατοίκους. Εκεί επισκέφθηκαν ένα ελαιοπερίβολο και παρακολούθησαν τη συγκομιδή της ελιάς, κάτι που τα ενθουσίασε, αφού και τα ίδια πήραν μέρος στην όλη διαδικασία.

Κι αφού «μάζεψαν ελιές», πέρασαν στο επόμενο στάδιο: βρέθηκαν στο ελαιοτριβείο του κ. Βασιλόπουλου, επίσης στο Σολάκι, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά πώς με τη βοήθεια των μηχανημάτων βγαίνει το ελαιόλαδο. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι τους κέρασαν ψωμί με φρέσκο λάδι, κάτι που τα παιδιά απόλαυσαν και τίμησαν δεόντως!

Δοθείσης της ευκαιρίας, τέλος, εκ μέρους του 24ου Δημοτικού Σχολείου απευθύνονται θερμές ευχαριστίες τόσο στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Μελιγαλά όσο και στους υπευθύνους του ελαιοτριβείου, αλλά και τους παραγωγούς, για την εγκάρδια φιλοξενία τους.