Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Συνέχιση των υπηρεσιών ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης των φοιτητών

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Συνέχιση των υπηρεσιών ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης των φοιτητών

Μέσω του Συμβουλίου Διοίκησης, αλλά και του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έλαβε μία σημαντική απόφαση για τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του, καθώς θα συνεχίσει να στηρίζει με ίδιους πόρους τη δομή WeCare και το Γραφείο Διασύνδεσης, προκειμένου να μη διακοπούν οι παρεχόμενες δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα πανεπιστήμια αναμένουν την επαναπροκήρυξη των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να καλύψουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται η δέσμευση του Πανεπιστημίου για υποστήριξη και πρόοδο του φοιτητικού πληθυσμού.

Αναλυτικά, η Δομή Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης Φοιτητών – WeCare συστάθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το Μάρτιο του 2020 και χρηματοδοτήθηκε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023 από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Κατά τη λειτουργία της βοήθησε και στήριξε με δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης περισσότερους/-ες από 500 φοιτητές/-τριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διαθέτοντας πλέον των 6.000 ωρών δωρεάν συνεδριών, ενώ διέθεσε και 240.000 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση (κατόπιν μοριοδότησης με συγκεκριμένα κριτήρια) επιμελών φοιτητών/- τριών που προέρχονταν από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στην κατεύθυνση της συνολικής ανάπτυξης και προόδου των φοιτητών και αποφοίτων του, συνεχίζει να παρέχει μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης συμβουλές υποστήριξης εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πληροφόρησης, καθώς και τεχνικών αναζήτησης εργασίας (σύνταξη CV και συνοδευτικής επιστολής, προετοιμασία συνέντευξης, διερεύνηση προσωπικών δεξιοτήτων, ενημέρωση για επαγγελματικές προοπτικές και δικαιώματα κ.ά.).

Υπενθυμίζεται ότι η επικοινωνία των φοιτητών για συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη παραμένει ενεργή μέσω της ιστοσελίδας της δομής https://wecare.uop.gr, στην οποία υπάρχουν αναρτημένοι όλοι οι τρόποι επικοινωνίας (Skype, Zoom, Facebook, Instagram), ενώ για τις υπηρεσίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας οι φοιτητές/τριες μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω e-mail: careercounselor@uop.gr.