Παράταση των συμβασιούχων υγειονομικών ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων


Τουλάχιστον κατά δύο χρόνια ζητά να παραταθούν οι συμβάσεις υγειονομικών υπαλλήλων της 6ης ΥΠΕ, οι οποίες λήγουν στο τέλος του μήνα, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου και Υπάλληλων της 6ης ΔΥΠΕ.

Όπως σημειώνουν, απομένει ένας μήνας για τη λήξη της τελευταίας παράτασης θητείας των επικουρικών και της σύμβασης ορισμένου χρόνου υγειονομικών υπαλλήλων.

Προσφορά
Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, ακόμα και τώρα και παρά τις διαρκείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις από κάθε μεριά, οι απαντήσεις που λαμβάνουν εκ μέρους του υπουργείου, άλλοτε παραπέμπουν στο μέλλον και με αντιφάσεις, σε δήθεν εμπόδια προερχόμενα από «κάποιους» – ανώνυμους όμως- τρίτους, και άλλοτε σε σκέψεις για παράταση κάποιων κατηγοριών. Τελευταία κυκλοφορεί το σενάριο «περί λήξης της πανδημίας και των αναγκών που προέκυψαν».

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΠΦΥ της 6ης Υ.Πε., παρότι σε αρκετές περιπτώσεις καυτηρίασε προσλήψεις και συμβάσεις που έγιναν με στόχο την εξυπηρέτηση “ημετέρων”, απορρίπτει την αντιμετώπιση των συναδέλφων με τέτοιο τρόπο, που αμαυρώνει την προσφορά και το κρισιμότατο έργο τους, τόσο σήμερα όσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και πριν από αυτή. Επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι η διοικητική ιεραρχία από το χαμηλότερο σκαλοπάτι έως τα υπουργικά έδρανα προφανώς αγνοεί την πραγματική προσφορά τους, αλλά και τις ανάγκες του συστήματος, διαβεβαιώνουμε ότι τόσο η ίδια η διοίκηση της 6ης Υ.Πε. όσο και πάμπολλα Κέντρα Υγείας, χωρίς τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, κυριολεκτικά αδυνατούν σήμερα να λειτουργήσουν», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράταση

Ακολούθως, σημειώνουν ότι πουθενά στον κόσμο, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, υπάλληλοι οι οποίοι εργάστηκαν, απόκτησαν πολύχρονη εμπειρία και αποτελούν αναπόσπαστο εκπαιδευμένο κομμάτι της διοίκησης και λειτουργίας του συστήματος, «δε θα αντιμετωπίζονταν με τέτοια επιπολαιότητα, χωρίς καμία αξιολόγηση και επιβράβευση του έργου τους. Κανένας εργοδότης δε θα έμπαινε σε σκέψη να σπαταλήσει πολύτιμο κεφάλαιό του. Όπως, πέραν αυτού, αρνούμαστε να παραβλέψουμε το απάνθρωπο μιας συμπεριφοράς, η οποία αφήνει μετέωρους στην αγωνία εκατοντάδες εργαζομένους και οικογένειες 30 μέρες πριν από τη λήξη της σύμβασής τους».

Καταλήγοντας ο Σύλλογος καλεί προσωπικά το διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη να αναλάβει την ευθύνη και τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες που του αναλογούν, ενώ θέτει προ των ευθυνών τους τόσο την αρμόδια υπουργό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κα Αγαπηδάκη, όσο και τον υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη, για τη διευθέτηση του θέματος και την άμεση παράταση των συμβάσεων κατά δύο τουλάχιστον χρόνια.