Πατέρας και γιος Ρομά έκλεψαν αυτοκίνητο από τα Φιλιατρά

Πατέρας και γιος Ρομά έκλεψαν αυτοκίνητο από τα Φιλιατρά

Την παθολογική κατάσταση ενός ανθρώπου εκμεταλλεύτηκαν στα Φιλιατρά πατέρας και γιος Ρομά και αφαίρεσαν το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που ήταν σε εξέλιξη το αυτοκίνητο βρέθηκε και συνελήφθη ο ένας δράστης.

Ειδικότερα, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Κλοπή αυτοκινήτου
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 1.137 άτομα, εκ των οποίων τα 921 ήταν Έλληνες και 216 αλλοδαποί, καθώς και σε 853 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 94 άτομα, από τα οποία 68 ήταν Έλληνες και 26 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 45 άτομα. Επίσης, βεβαιώθηκαν 296 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν επτά άτομα και συγκεκριμένα:

-Το μεσημέρι της Πέμπτης μια 73χρονη κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το πρωί στα Φιλιατρά δύο Ρομά αφαίρεσαν αυτοκίνητο ιδιοκτησίας τους αδελφού της, ο οποίος κατά δήλωσή της πάσχει από άνοια. Οι δύο δράστες εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή του πήραν το αυτοκίνητο, στο οποίο υπήρχαν τα κλειδιά, και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το απόγευμα οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο σε καταυλισμό Ρομά στα Φιλιατρά. Ως δράστης της κλοπής συνελήφθη ένας 71χρονος Ρομά, ενώ έτερος δράστης είναι ο 35χρονος γιος του, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε.

-Δύο άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

-Ένας 49χρονος Ρομά, ο οποίος κατά τον έλεγχο αστυνομικών στα Ακοβίτικα διαπιστώθηκε ότι στερούνταν δελτίου αστυνομικής ταυτότητας

-Τρία άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη