Πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη η ευλογία του Χριστόψωμου

Πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη η ευλογία του Χριστόψωμου

Το καθιερωμένο πλέον έθιμο της ευλογίας του Χριστόψωμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. Το χριστόψωμο ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Μεσσήνης Κωνσταντίνος Μελισσουργός.

Η αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Ελένη Τσέλιου, ευχήθηκε σε όλους να έχουν καλές και ευλογημένες γιορτές με τις οικογένειές τους, ευχαριστώντας παράλληλα τους φορείς που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, η οποία έχει αγκαλιαστεί τα τελευταία χρόνια από τους δημότες. Ευχές για καλές γιορτές έδωσε και η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Ιωνία» Φωτεινή Κοτσογλανίδη, τονίζοντας παράλληλα τον συμβολισμό που έχει το χριστόψωμο για τους Μικρασιάτες.

Στα σπιτάκια της πλατείας, οι παιδαγωγοί από τον Ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό «Το πρώτο μας σχολείο» και το ΚΔΑΠ «Αμπάριζα» μαζί με τα παιδιά και τους γονείς τους, έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ενώ η Ένωση Μικρασιατών πρόσφερε κεράσματα.

Την εκδήλωση συντόνισε η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης Δώρα Βαρανάκη.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης», τον Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Μεσσήνης και τον Πολιτιστικό – Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεσσήνης.