Προειδοποιήσεις από Jet2 για μέτρα εναντίον προορισμών που επιτρέπουν αλόγιστη αύξηση της Airbnb

Προειδοποιήσεις από Jet2 για μέτρα εναντίον προορισμών που επιτρέπουν αλόγιστη αύξηση της Airbnb

“Όποια πόλη επιτρέπει την εξάπλωση της Airbnb, διατρέχει τρομερό κίνδυνο”

Προειδοποιήσεις σε προορισμούς που έχουν επιτρέψει τη μεγάλη αύξηση των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Airbnb, κ.λπ.) και παραινέσεις προς τις ρυθμιστικές αρχές «να ξυπνήσουν» και να λάβουν μέτρα, απηύθυναν ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy και ο διευθύνων σύμβουλος του Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam, μιλώντας στην εκδήλωση VIP Jet2holidays που διοργανώθηκε στην Τουρκία. Επιπροσθέτως, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου της Jet2 αποκάλυψε ότι είναι στις προθέσεις του να ζητήσει αποδείξεις για προγράμματα βιωσιμότητας που εφαρμόζουν τα ξενοδοχεία – συνεργάτες, ως απάντηση στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Κίνδυνος να καταστραφεί

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του money – tourism, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο πάνελ για αειφορία και βιώσιμα ξενοδοχεία που διοργάνωσε το έγκριτο Travel Weekly , τόσο ο κ. Heapy όσο και ο ομόλογός του, του Hurtigruten Group, Daniel Skjeldam, απηύθυναν προειδοποιήσεις σε προορισμούς που επέτρεψαν την ευρεία εξάπλωση των καταλυμάτων της Airbnb.

Ο Skjeldam περιέγραψε την Airbnb ως «ενόχληση» και κάλεσε τις ρυθμιστικές Αρχές να «ξυπνήσουν». Και πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε πόλη επιτρέπει την εξάπλωση της Airbnb, διατρέχει τρομερό κίνδυνο να καταστρέψει την κοινότητά της».

Ο Heapy περιέγραψε την Airbnb ως «πολύ επιζήμια», προσθέτοντας ότι έχει εκτοξεύσει τις τιμές των κατοικιών, ενώ σχολίασε ότι η Ίμπιζα έχει δει το κόστος διαμονής να ξεπερνάει «την οροφή», που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν εκεί. «Υποστηρίζουμε την ξενοδοχειακή βιομηχανία και πηγαίνουμε ανθρώπους σε ξενοδοχεία», είπε ο Heapy. Και ο Skjeldam πρόσθεσε: «Τα ταξίδια είναι μια δύναμη για το καλό, αλλά πρέπει να το κάνουμε με το σωστό τρόπο».