Προκήρυξη 7 θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

Προκήρυξη 7 θέσεων  ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

Για τα νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Καλαμάτας και Κ.Υ. Πύλου

Στην προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, οι οποίες δεν πληρώθηκαν κατά τις τελευταίες προκηρύξεις του Μαρτίου και του Ιουνίου 2023, προχωρά το υπουργείο Υγείας, με βασικό γνώμονα την κάλυψη άμεσων αναγκών σε νοσοκομειακές μονάδες και Κέντρα Υγείας στην επικράτεια.

Η προκήρυξη, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια, ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr ξεκινά στις 15/12/2023 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, με καταληκτική ημερομηνία τη 10η/1/2024 και ώρα 15.00.

Οι θέσεις για την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) είναι 52 και για τη Μεσσηνία διαμορφώνονται ως εξής:

Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προκηρύσσονται τέσσερις (4) θέσεις με ειδικότητα Επιμελητή Β’ στις ειδικότητες: Παιδιατρικής, Χειρουργικής, Νευρολογίας και Εσωτερικής Παθολογίας.

Για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αντίστοιχα ζητούνται: γιατρός Επιμελητής Β’ στις ειδικότητες Αναισθησιολογίας ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας- Φυματολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και μία θέση Επιμελητή Β’ στην ειδικότητα Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας.

Τέλος, για το Κέντρο Υγείας Πύλου προκηρύσσεται μία θέση Επιμελητή Β’ στις ειδικότητες Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής ή Εσωτερικής Παθολογίας.

Το υπουργείο Υγείας προγραμματίζει και επόμενες προκηρύξεις κάλυψης θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι προσλήψεις αυτές θα πρέπει να γίνουν με το νέο τρόπο κρίσης και επιλογής γιατρών του ΕΣΥ, ο οποίος νομοθετήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και περιλαμβάνει αλλαγές τον τρόπο συγκρότησης των Συμβουλίων Κρίσης, υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης υποψηφιότητας και νέες προθεσμίες στην ολοκλήρωση κάθε βήματος της διαδικασίας.

Στόχος του νέου συστήματος είναι συνολικά η κρίση των υποψηφίων και η επιλογή των γιατρών να μην ξεπερνά τους τρεις μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για 10.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας μέσα στην τρέχουσα κυβερνητική θητεία. Οι 6.500 προσλήψεις προγραμματίζονται να γίνουν εντός του 2024. Εξ αυτών, οι 1.500 θα αφορούν ιατρικό προσωπικό.

Α.Π.