Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα οι ειδικευμένοι ιατροί Μεσσηνίας

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα οι ειδικευμένοι ιατροί Μεσσηνίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας, εκπροσωπούμενο από τους Χρυσάνθη Μάλλιου, Παναγιώτη Νάνο και Μανώλη Μάκαρη, συμμετείχε στη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΟΕΝΓΕ έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στη συνέχεια στην πορεία των υγειονομικών μέχρι τη Βουλή.

Όσο για τα αιτήματα του σωματείου είναι τα ακόλουθα: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία. Αύξηση μισθών ιατρών ΕΣΥ και αποζημίωσης εφημεριών. Να μη γίνονται μετακινήσεις ιατρών από τη μια υγειονομική μονάδα στην άλλη. Να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις ιατρών ΕΣΥ στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας ιδιαίτερα στις ειδικότητες που παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις (Παθολογία, Καρδιολογία, Ακτινολογία, Νεφρολογία). Να διαμορφωθεί ένα νέο σύγχρονο οργανόγραμμα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας που θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες ειδικότητες για τη δημιουργία Πνευμονολογικής, Νευρολογικής Κλινικής και την αναγκαία στελέχωση του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου και του Αιμοδυναμικού Τμήματος. Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό ιατρικό και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία. Να δοθούν ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών ΕΣΥ στα νοσοκομεία της επαρχίας.

«Το Σωματείο μας», σημειώνεται σχετικά, «μαζί με άλλα ιατρικά Σωματεία θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του μεγάλου υγειονομικού προβλήματος της υποστελέχωσης των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία είναι πραγματικά αδικημένη υγειονομικά».