Στην Αθήνα έτρεξε το δίδυμο από τη Σπερχογεία, βράβευση και αποθέωση για Δούση

Στην Αθήνα έτρεξε το δίδυμο από τη Σπερχογεία, βράβευση και αποθέωση για Δούση

Μια ξεχωριστή δρομική διοργάνωση πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον της Αθήνας ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι».

Η αγωνιστική δοκιμασία περιλάμβανε τρεις διαδρομές με 1.250 μ., 2.500 μ. και 5 χλμ. και το «παρών» έδωσαν οι βετεράνοι αθλητές Παναγιώτης Δούσης και Γιάννης Γιακουμής από τη Σπερχογεία.

Η διαδρομή μέσα στο πάρκο ήταν ιδιαίτερα όμορφη και ο καλός καιρός έδωσε την ευκαιρία σε οικογένειες με παιδιά και πολύ κόσμο να παρακολουθήσει τον αγώνα. Ανάμεσά τους πολλοί επίσημοι, με αξιοσημείωτη την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βρούτση.

Εκατοντάδες ήταν και οι συμμετοχές αθλητών, φτάνοντας τις 400 στις «μικρές» αποστάσεις και τις 420 στα 5 χλμ. όπου αγωνίστηκαν και οι δύο Μεσσήνιοι δρομείς. Για μια ακόμη φορά ο Παναγιώτης Δούσης έδωσε μαθήματα δύναμης και ψυχικού σθένους, συνεχίζοντας να τρέχει με το ίδιο κέφι στα 91 του χρόνια! Ο Μεσσήνιος βετεράνος πρωταθλητής απέδειξε ότι είναι …πιο νέους κι από τους νέους, ακολουθώντας την αγάπη του για το τρέξιμο και σε τόσο μεγάλη ηλικία. Με εξαιρετικές εμφανίσεις συνεχίζει και ο Γιάννης Γιακουμής, τον οποίο ο Παναγιώτης Δούσης έχει «χρίσει» διάδοχό του στους αγώνες δρόμου βετεράνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Δούσης βραβεύθηκε από τους διοργανωτές, με τον ίδιο να είναι συγκινημένος από την πρωτοφανή αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο, αλλά και από το σχόλιο του κ. Βρούτση, ο οποίος ανέφερε εντυπωσιασμένος ότι πρώτη φορά βλέπει 90χρονο να τρέχει σαν παιδί! Μάλιστα ο Υφυπουργός Αθλητισμού έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το «φαινόμενο» Δούση, και το γεγονός ότι παρά την ηλικία και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Μεσσήνιος δρομέας, βρίσκει τη δύναμη και το κουράγιο να παραμένει αγωνιστικά πλήρως μάχιμος!

Ο κ. Δούσης ευχαριστεί τους μεγάλους Έλληνες μαραθωνοδρόμους και συντονιστές των αγώνων, Νίκο Πολιά και Μαρία Πολύζου, για την πρόσκλησή του να συμμετάσχει, καθώς επίσης «όλους τους παραβρισκόμενους που με αγκάλιασαν και με χειροκρότησαν σαν να ήμουν δικός τους άνθρωπος», πρόσθεσε ακόμη ο αειθαλής δρομέας από τη Σπερχογεία.