Ταξίδι στην Σαντορίνη: Τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις πατώντας το πόδι σου στο νησί

Ταξίδι στην Σαντορίνη: Τρία πράγματα που πρέπει να κάνεις πατώντας το πόδι σου στο νησί

Ενοικίαση σκάφους

Όσοι επισκέπτες θέλουν να εξερευνήσουν την όμορφη ακτογραμμή και τους κρυμμένους κολπίσκους της Σαντορίνης, η ενοικίαση σκαφών είναι εύκολη και υπάρχουν πολλές εταιρείες που προσφέρουν μια ποικιλία σκαφών για να διαλέξετε. Το πρώτο βήμα για να νοικιάσετε σκάφος στη Σαντορίνη είναι να επιλέξετε εταιρεία ενοικίασης ψάχνοντας για “rent a boat Santorini” https://santoriniboatrental.gr/. Αυτές οι εταιρείες προσφέρουν μια ποικιλία σκαφών για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένου μικρών σκαφών για δύο άτομα και μεγαλύτερων σκαφών για γκρουπ. Πολλές εταιρείες προσφέρουν επίσης σκάφη με καπετάνιο που μπορεί να σας ξεναγήσει στο νησί. Μπορείτε να κάνετε online κράτηση πριν την άφιξη σας στο νησί ψάχνοντας για “ Santorini boat tour. Οι περισσότερες εταιρείες ενοικίασης διαθέτουν ιστότοπους όπου μπορείτε να δείτε τα σκάφη τους. Για να κλείσετε ένα σκάφος μέσω Διαδικτύου, θα χρειαστεί να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία όπως το όνομά σας, στοιχεία επικοινωνίας και στοιχεία πιστωτικής κάρτας. Θα χρειαστεί επίσης να επιλέξετε την ημερομηνία και την ώρα που θα θέλατε να νοικιάσετε το σκάφος και να επιλέξετε τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως skipper ή εξοπλισμό για κατάδυση ή ψάρεμα.

Μόλις παραλάβετε το σκάφος σας, θα ενημερωθείτε για τις διαδικασίες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθήσετε. Θα σας δοθεί επίσης ένας χάρτης του νησιού και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε. Εάν έχετε νοικιάσει σκάφος με πλοίαρχο, ο καπετάνιος σας θα σας δώσει πληροφορίες για τα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε και θα σας ξεναγήσει κατά την διάρκεια της διαδρομής. θα μπορείτε να εξερευνήσετε πολλές παραλίες του νησιού, να κολυμπήσετε και να κάνετε κατάδυση από το σκάφος. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να επισκεφτείτε και άλλα μικρά κοντινά νησιά στην Σαντορίνη.

Γευσιγνωσία κρασιού

Στην Σαντορίνη το ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού, το ηλιόλουστο κλίμα και η θαλάσσια αύρα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κρασιά με ξεχωριστή γεύση και χαρακτήρα. Αποτελεί ευκαιρία για όποιον επισκέπτεται το νησί να δοκιμάσει μερικά από τα μοναδικά και νόστιμα κρασιά του νησιού. Στο νησί υπάρχουν σπάνιες γηγενείς ποικιλίες σταφυλιού, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι και το Αηδάνι, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μιας σειράς κρασιών, ξηρά, λευκά και γλυκά κόκκινα. Το Visanto είναι ένα γλυκό κρασί παγκόσμια γνωστό για την μοναδική του γεύση. Πολλά οινοποιεία στη Σαντορίνη είναι οικογενειακά και λειτουργούν καθημερινά. Οι επισκέπτες μπορούν να συναντήσουν τους οινοποιούς και να μάθουν για τις παραδοσιακές μεθόδους οινοποίησης που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά. Πολλά οινοποιεία προσφέρουν επίσης ξεναγήσεις στους αμπελώνες τους, επιτρέποντας στους επισκέπτες να δουν από πρώτο χέρι την καλλιέργεια και συγκομιδή των σταφυλιών.

Ανακεφαλαιώνοντας, όπως φαίνεται όλοι έχουν συνηθίσει να αναζητούν κλασικές δραστηριότητες στο νησί. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι μπορούν να περάσουν ώρες χαλάρωσης στη θάλασσα νοικιάζοντας ένα σκάφος, να γευτούν τα πιο ωραία κρασιά των Κυκλάδων και να διασχίσουν καλπάζοντας το άγριο ηφαιστειογενές τοπίο της Σαντορίνης. Για όλες αυτές τις δραστηριότητες, μην λησμονήσετε να ψάξετε για rent a boat Santorini μόλις φτάσετε στο νησί, να επισκεφθείτε το φημισμένα οινοποιεία που αναφέραμε παραπάνω.