Το μπάσκετ αποκτά το δικό του… γήπεδο στην Καλαμάτα

Το μπάσκετ αποκτά το  δικό του… γήπεδο στην Καλαμάτα

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο κλειστό προπονητήριο

Το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας στην παραλία επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του νέου Κλειστού Προπονητηρίου της πόλης.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, επισήμανε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου αθλητικού έργου, υπογραμμίζοντας ότι με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει «το σπίτι» του μπάσκετ για την πόλη μας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «H Καλαμάτα είναι μια πόλη που αγαπά τον αθλητισμό, με αθλητικά σωματεία και νεολαία που αθλείται, με μεγάλες διοργανώσεις αθλητικές πανελλαδικής εμβέλειας, και όχι μόνο.

Για να έχουμε, όμως, αθλητικά σωματεία και αθλητισμό στην πόλη μας χρειαζόμαστε υποδομές. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Αναβαθμίζουμε τις υποδομές που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας και δημιουργούμε καινούριες. Σε αυτό το πλαίσιο, βρισκόμαστε εδώ σήμερα (σ.σ. χθες), όπου θα κατασκευαστεί το νέο προπονητήριο, το νέο “σπίτι” του μπάσκετ για την πόλη μας, όπου θα φιλοξενηθούν οι ομάδες μπάσκετ. Ένα προπονητήριο σύγχρονο, που μέχρι β’ κατηγορίας αγώνες θα μπορούν να γίνονται εδώ. Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.

Ένα έργο 1.300.000 ευρώ, με τα 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλοδημος” και 700.000 ευρώ από δημοτικούς φόρους. Ένα πάρα πολύ σημαντικό αθλητικό έργο που διεκδικούσαμε εδώ και χρόνια. Εν τέλει έφτασε στο σημείο να έχουμε υπογράψει τη σύμβαση και να ξεκινήσει.

Μην ξεχνάμε ότι, εκτός από το έργο αυτό που γίνεται εδώ, ήδη έχουμε υπογράψει και περιμένουμε τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα για να προστεθούν 400.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καλαμάτας.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, και με τα άλλα αθλητικά έργα, και βέβαια συνεχίζουμε να διεκδικούμε το μεγάλο Παλαί ντε Σπορ, ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο, με περιφερειακή αναφορά».