Υδατοδρόμιο Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκαν οι χερσαίες εγκαταστάσεις

Υδατοδρόμιο Καλαμάτας:  Ολοκληρώθηκαν οι χερσαίες εγκαταστάσεις

Τις εξελίξεις που αφορούν στο υδατοδρόμιο Καλαμάτας περιγράφει αναλυτική ενημέρωση που εξέδωσε χθες η εταιρεία Hellenic Seaplanes, τονίζοντας ότι τα επιχειρηματικά πλάνα της για την Πελοπόννησο και την Καλαμάτα είναι σταθερά αναπτυσσόμενα εδώ και πολύ καιρό και πλέον παίρνουν μορφή με την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Καλαμάτας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση του σταθμού επιβατών στο μεσσηνιακό λιμάνι. 

Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας μιλώντας στο φύλλο του Σαββατοκύριακου του «Θάρρους», το πρώτο βήμα που ολοκληρώθηκε περιλάμβανε την τοποθέτηση του κτηρίου εξυπηρέτησης επιβατών του υδατοδρομίου στον εσωτερικό λιμένα.

Δίκτυο Πελοποννήσου
Ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών υδροπλάνου προβλέπεται να εξυπηρετεί ταξιδιώτες όλον το χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν:

•να κάνουν επιτόπου έκδοση νέων εισιτηρίων

•να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν από την πτήση τους

•να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν από το ταξίδι τους

•να παραμένουν στην αίθουσα αναμονής μέχρι να ξεκινήσει η πτήση τους.

Η συνέχεια περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υδάτινων εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση της πλωτής προβλήτας πρόσδεσης, όπου θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.

Στόχος είναι σύντομα το δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου, με τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου, να είναι βιώσιμο και σε πλήρη λειτουργία.

Το νέο μέσο της Μεσσηνίας έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο διασύνδεσης της πόλης, με την Καλαμάτα να αναπτύσσεται ραγδαία ως τουριστικός προορισμός και να δημιουργεί νέες επιλογές μετακίνησης, καθώς και νέα προϊόντα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Δηλώσεις
Η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, όσο και του προέδρου της κ. Χαραλάμπους.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας… Τις επόμενες εβδομάδες, όπως έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο της Hellenic Seaplanes, θα έρθει και η πλατφόρμα και θεωρούμε μέσα στο Φεβρουάριο-Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσθαλασσώνονται στην περιοχή μας».

Σε δηλώσεις του από το λιμάνι της Καλαμάτας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, τόνισε μεταξύ άλλων:  «Η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να ανοίξει φτερά με τα υδροπλάνα της πάνω από την Ελλάδα και οι θετικές εξελίξεις που φέρνει η ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου στην Καλαμάτα συμπληρώνει το παζλ του πελοποννησιακού δικτύου. Ο τομέας της αεροπορικής διασύνδεσης με υδροπλάνα έχει φτάσει στο σημείο εκκίνησης και σύντομα οι επιβάτες θα πετάνε από λιμάνι σε λιμάνι απολαμβάνοντας μια καινούργια εμπειρία γρήγορης και καλύτερης μετακίνησης σε νησιά, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές».

Η ιστοσελίδα του υδατοδρομίου
Ως μια σύγχρονη υποδομή, μαζί με τις κατασκευές στο καλαματιανό λιμάνι δημιουργείται και η ψηφιακή ταυτότητα του έργου και η επίσημη σελίδα του υδατοδρομίου είναι γεγονός.

Η ηλεκτρονική σελίδα του υδατοδρομίου Καλαμάτας είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να ενημερωθεί για το προφίλ του έργου, τις εγκαταστάσεις, τις παροχές του και τα εν δυνάμει δρομολόγια και πτήσεις των υδροπλάνων από και προς αυτό.

Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη μέσω του www.hellenic-waterairports.com, την ενημερωτική πλατφόρμα του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes στην Ελλάδα.