202η Επέτειος Α’ Εθνοσυνέλευσης: Στη Νέα Επίδαυρο ο δήμαρχος Καλαμάτας

202η Επέτειος Α’ Εθνοσυνέλευσης: Στη Νέα Επίδαυρο ο δήμαρχος Καλαμάτας

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Επίδαυρο για την 202η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν προχθές, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, παρέστη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Επιδαύρου, με συνδιοργανώτριες τη Βουλή των Ελλήνων και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, περιελάμβαναν επίσημη δοξολογία στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ενώ ακολούθησαν στην πλατεία Εθνοσυνέλευσης ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ανεξαρτησίας.

Με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις ο δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε: «202 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων στην Επίδαυρο. Ένα σπουδαίο εθνικό γεγονός. Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα οι Έλληνες κατάφεραν να ομονοήσουν, να βρουν κοινά σημεία, να συνεννοηθούν και να συντάξουν το πρώτο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Επιδαύρου.

Στις 23 Μαρτίου 1821, με την προκήρυξη εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, η Μεσσηνιακή Γερουσία διακήρυξε με τρόπο επίσημο την Ανεξαρτησία των Επαναστατημένων Ελλήνων. Ένα χρόνο αργότερα, με το Σύνταγμα της Επιδαύρου, θεμελιώθηκε το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

Υπό την έννοια αυτή, η Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για όλους μας! Τιμή και δόξα στους προγόνους μας!»