Α. Σαμαράς: «Θα λέμε στο λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

Α. Σαμαράς: «Θα λέμε στο λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;»

Όταν ρωτήθηκε χθες στην Καλαμάτα για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Με ένα άκρως αιχμηρό και καυστικό σχόλιο απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διέξοδο που δίνει μέσω της αποχής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Κατά την προσέλευσή του χθες το μεσημέρι στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε σχετικά και μεταξύ άλλων είπε: «Θα λέμε στο λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;».

Δήλωση Σαμαρά
Αναφορικά με τη δική του στάση ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «έχει ξεκάθαρη άποψη και θα τοποθετηθεί στη Βουλή».

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», είπε ο πρώην πρωθυπουργός φτάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στάσης αποχής από τους βουλευτές της Ν.Δ. στο νομοσχέδιο, ο ίδιος απάντησε: «Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;».

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο αυτές τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: «Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξελίσσεται σε προσωπικό ναυάγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Όμηρος της ισχυρής ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, ο δήθεν μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός, αναγκάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα ελλιπές σχέδιο. Όμως, ούτε γι’ αυτό μπορεί να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., ούτε καν τους υπουργούς του» σημειώνει η Κουμουνδούρου, τονίζοντας: «Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη ένδειξη δειλίας, καλεί τους βουλευτές του σε αποχή από την ψηφοφορία! Για τη στάση του αυτή τον εγκαλεί δημόσια και ανοιχτά ο πραγματικός ηγέτης της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του, Αντώνης Σαμαράς».

«Αντιλαμβανόμαστε την ομηρία του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία να φέρει το σχέδιο νόμου προς ψήφιση. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να μην επιλέξει και ο ίδιος την αποχή» προσθέτει το κόμμα, επισημαίνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., ως η μόνη υπεύθυνη και αξιόπιστη προοδευτική δύναμη της χώρας, δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια με ένα θέμα που αφορά στην ισότητα όλων των πολιτών και τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων».

Της Βίκυς Βετουλάκη