Δ.Σ. Καλαμάτας: Στελέχωση Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Δ.Σ. Καλαμάτας: Στελέχωση Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί για τέσσερις ημέρες ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, στην εορτή της Υπαπαντής του Χριστού.

Ύστερα, μάλιστα, από πρόταση του μητροπολίτη Μεσσηνίας ο πατριάρχης θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καλαμάτας, κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, αν και στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν τα θέματα της εκλογής εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Πελοποννήσου και του ΦΟΔΣΑ, αυτά αναβλήθηκαν, μια και δεν είχαν οριστικοποιήσει οι παρατάξεις τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που θα πάρουν μέρος.

Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κοινοτήτων Περιοχής Καλαμάτας. Έπειτα από διάλογο θα συμμετέχουν εννέα μέλη από την πλειοψηφία και τρία από τη μειοψηφία.

Στο θέμα του ορισμού μελών στα Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, οι παρατάξεις των μειοψηφιών… έπαιξαν για αρκετή ώρα το παιχνίδι της κολοκυθιάς.

Ειδικότερα, στη ΔΕΥΑΚ η Δημοτική Αρχή πρότεινε τη συμμετοχή εκπροσώπου από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μια και τα περισσότερα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα θα επιφέρουν σοβαρή όχληση στους επαγγελματίες της Καλαμάτας. Οι μειοψηφίες, όμως, ήθελαν ο εκπρόσωπος να είναι από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με τη δικαιολογία ότι έτσι συνέβαινε μέχρι πρότινος!

Αρκετή κουβέντα είχαμε και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, καθώς υπάρχουν δύο σωματεία, με το σχετικό νόμο να αναφέρει ότι στη διοίκηση θα βρίσκεται ο εκπρόσωπος του σωματείου με τα περισσότερα μέλη.

Τέλος, στη χθεσινή συνεδρίαση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, αλλά και του επιχειρηματία Τάκη Ξυγκώρου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής βοήθησε, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία της Δημοτικής Αγοράς Καλαμάτας. Μάλιστα, έπειτα από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, ζητήθηκε ένας χώρος της Κεντρικής Αγοράς να λάβει το όνομά του.
Α.Π.