Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Νέος πρόεδρος ο Κώστας Ξηρογιάννης

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Νέος πρόεδρος ο Κώστας Ξηρογιάννης

Δεκατρία νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε χθες, με μοναδικό θέμα την εκλογή του προεδρείου του, καθώς και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Το κλίμα στην αίθουσα φάνηκε ενωτικό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 29 δημοτικούς συμβούλους, οι 13 είναι νέα πρόσωπα, που είτε εκλέγονται για πρώτη φορά είτε δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν στις εκλογές του 2019.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με χαιρετισμό από το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, που ζήτησε από το Σώμα να επικρατήσει η σύνεση και η λογική, με τους εκλεγμένους να στέκονται δίπλα στην καθημερινότητα των δημοτών, αλλά και να αποφασίζουν για τα μεγάλα έργα του Δήμου Μεσσήνης.

Κλείνοντας έκανε γνωστό ότι για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνει τον Κώστα Ξηρογιάννη, μια θέση, όπως είπε, σημαντική, στην οποία πρέπει να βρίσκεται ένα άτομο έντιμο, με γνώσεις, το οποίο να διακατέχει σύνεση και λογική.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με ψηφοφορία, με τον κ. Ξηρογιάννη να εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με 17 ψήφους (όσοι και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας).

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακόπουλος ξεκίνησε εκφράζοντας τη λύπη του που μειώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από 34 σε 29, κάτι που συνδέεται με το δημογραφικό, το οποίο χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου.

Κλείνοντας ευχήθηκε καλή θητεία σε όλους και έκανε γνωστό ότι προτείνει την κυρία Ανθούλα Κόλλια για αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που πέρασε ομόφωνα με 29 ψήφους.

Τέλος, γραμματέας του Σώματος ψηφίστηκε ομόφωνα ο Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, ευχόμενος με τη σειρά του μια καλή και δημιουργική χρονιά.

Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε για την εκλογή του, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει καλή συνεργασία και να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για το Δήμο, καθώς μπορεί να πετύχει πολλά.

Ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Φύκιρης, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του τα προηγούμενα χρόνια και ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο καλή επιτυχία.

Μετά την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ακολούθησε η ψηφοφορία για τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία στο Δήμο Μεσσήνης είναι 7μελής: τέσσερις από την πλειοψηφία, δύο από τη μειοψηφία και προεδρεύων ο δήμαρχος.

Ύστερα από ψηφοφορία εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία, με 9 ψήφους, οι: Δημήτρης Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Γαλιάτσος, Βασίλης Γεωργακλής και Αναστάσιος Παυλόπουλος, ενώ από τη μειοψηφία οι Κώστας Μαλιώτης με 8 ψήφους και Κώστας Κατσούλης με 6 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Σπύρος Κοντοθανάσης, Νίκος Ξενογιάννης, Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και Ελένη Τσέλιου- Μουρούφα (από την πλειοψηφία) και Νίκος Χριστοφιλόπουλος και Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος (από τη μείζονα μειοψηφία).

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση