Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Συζήτηση ξανά για την παραβατικότητα των Ρομά

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Συζήτηση ξανά για την παραβατικότητα των Ρομά

Με κοπή πίτας και ομόφωνες αποφάσεις η συνεδρίαση

Η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε προχθές, με το κλίμα να είναι εορταστικό και ήρεμο και να μη θυμίζει σε τίποτα τις συνεδριάσεις που γίνονταν με την προηγούμενη σύνθεση του Σώματος.

Ειδικότερα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας και τυχερό τον πρόεδρο της Κοινότητας Στρεφίου, Σταύρο Μπρατσιάκο, ενώ είχαν προηγηθεί δηλώσεις τόσο του δημάρχου όσο και των δύο επικεφαλής της μειοψηφίας, με κοινά σημεία τη διάθεση συνεργασίας για το καλό του Δήμου Μεσσήνης.

Έπειτα έγινε η ενημέρωση από το δήμαρχο, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Θεόδωρο Βάγια, που κατάγεται από τη Μηλίτσα του Δήμου Μεσσήνης. Κατά το δήμαρχο, είναι τιμή για το Δήμο να συμβαίνει αυτό, ενώ έκανε γνωστό ότι θα παρευρεθεί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, Κώστας Ξηρογιάννης, έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα ικανοποιηθεί το αίτημα της μειοψηφίας να αποκτήσει δικό της γραφείο. Κάτι που, να θυμίσουμε, ζητούσε συνεχώς η μειοψηφία της προηγούμενης περιόδου αλλά δεν ικανοποιήθηκε.

Παραβατικότητα Ρομά
Αίσθηση, αλλά όχι εντύπωση, προκάλεσε παρέμβαση που αφορούσε στην παραβατικότητα των Ρομά. Συγκεκριμένα, μίλησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαυροματίου, Κυριάκος Πατρινός, σημειώνοντας πως σε καθημερινή βάση ακούγονται στην περιοχή πυροβολισμοί από πολεμικά όπλα. Πέραν αυτού, οι Ρομά οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχει ενημερώσει τους αρμοδίους και ζήτησε το πρόβλημα να επιλυθεί.

Απαντώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης ζήτησε από τον πρόεδρο να του απαντήσει ποιους έχει ενημερώσει, ενώ έκανε γνωστό ότι έχει ζητήσει ραντεβού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να συζητηθούν η αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή, καθώς και οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη παρέμβαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Γεωργακόπουλος, ζήτησε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να έρθει προς συζήτηση θέμα για την παραβατικότητα.

Ομοφωνία
Όσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, 17 τον αριθμό, πέρασαν ομόφωνα. Μεταξύ άλλων, ορίστηκαν μέλη επιτροπών.

Να σημειωθεί ότι στη ΔΕΥΑΜ πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος. Μέλη από την πλευρά της πλειοψηφίας οι Νικόλαος Φύκιρης, Νικόλαος Δουρούμης, Δημήτρης Αθανασακόπουλος και Νίκος Ξενογιάννης, ενώ από τη μειοψηφία ορίστηκαν οι Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος Νικόλαος και Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος.

Στον ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου ως μέλη επιλέχθηκαν οι Νικόλαος Ξενογιάννης και Δημήτριος Γαλιάτσος.

Τέλος, για το Σύνδεσμο Ύδρευσης Καλαμάτας- Μεσσήνης και Κοινοτήτων Περιοχής Καλαμάτας, ως αντιπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης ορίστηκαν από την πλειοψηφία οι Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος και Νικόλαος Πουλόπουλος και από τη μειοψηφία ο Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση