Eurostat

Eurostat

Τρίτη από το τέλος της λίστας με τους πιο «ευτυχισμένους» κατοίκους της Ε.Ε. είναι η Ελλάδα, αλλά περάσαμε τη Γερμανία, η οποία αφήνει τελευταία μόνο τη Βουλγαρία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat.

Οι κάτοικοι της Αυστρίας παρουσιάζονται ως οι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους ανάμεσα στους πολίτες των χωρών της Ε.Ε., σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat και αντιστοιχούν σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2022.

Σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου ικανοποιημένοι) έως το 10 (πολύ ικανοποιημένοι), οι Αυστριακοί τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας, αφού συγκεντρώνουν βαθμολογία 7,9 πόντων, υπερβαίνοντας τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος τοποθετείται στους 7,1 πόντους.

Συνολικά, σε 18 από τις 27 χώρες της Ένωσης η γενική ικανοποίηση των πολιτών ήταν υψηλότερη ή στα ίδια επίπεδα με το μέσο όρο, με τις Φινλανδία, Πολωνία και Ρουμανία (7,7 πόντοι) να ακολουθούν την Αυστρία, ενώ λίγο χαμηλότερα στη λίστα εμφανίζονται το Βέλγιο και οι Κάτω Χώρες (7,6 πόντοι). Η Ελλάδα τοποθετείται στην τρίτη θέση από το τέλος με 6,7 πόντους ικανοποίησης.

Α.Π.