ΦΑΟΣ Κοιν.Σ.Επ.: Έναρξη σχεδίου κατάρτισης “Let the Light Spread”

ΦΑΟΣ Κοιν.Σ.Επ.: Έναρξη σχεδίου κατάρτισης “Let the Light Spread”

Άρχισε χθες το σχέδιο κατάρτισης “Let the Light Spread” που υλοποιεί η Κοιν.Σ.Επ ΦΑΟΣ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μαθησιακού προγράμματος ERASMUS+, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, εθνικής μονάδας συντονισμού του προγράμματος στον τομέα της νεολαίας.

Στην κατάρτιση συμμετέχουν 30 άτομα που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας από 10 διαφορετικές χώρες, την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Κροατία, τη Λιθουανία, την Τσεχία, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Ισπανία, υπό την καθοδήγηση δύο έμπειρων εκπαιδευτριών.

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πάνω στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, μια διακριτή μορφή επιχειρηματικότητας η οποία έχει ως σκοπό την επίτευξη ενός κοινωνικού σκοπού (social purpose) μέσω της δημιουργίας κοινωνικής αξίας (social value). Στοχεύει, δε, στην επίλυση πιεστικών προβλημάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η εκπαίδευση, η παροχή υπηρεσιών υγείας, η φτώχεια, ενέργεια, υδάτινοι πόροι κ.λπ. Απώτερος στόχος του σχεδίου είναι να κατανοήσουν καλύτερα οι συμμετέχοντες την έννοια, τις παραμέτρους και τις αρχές της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να μπορέσουν να περάσουν τις γνώσεις αυτές στους νέους με τους οποίους δουλεύουν, δείχνοντάς τους έναν εναλλακτικό τρόπο επαγγελματικής δραστηριότητας, η οποία ωφελεί άμεσα τους νέους που θα απασχοληθούν και την κοινωνία και βοηθώντας τους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, τόσο σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα και τη λήψη πρωτοβουλιών όσο και σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν και θα γνωρίσουν ανθρώπους και επιχειρήσεις της πόλης και θα ανακαλύψουν τις ομορφιές που αυτή προσφέρει.