Γ. Λαμπρόπουλος για δικαστήρια Μεσσηνίας: «Επιβεβαιώθηκαν όσα πριν από 25 ημέρες είχα γνωστοποιήσει»

Γ. Λαμπρόπουλος για δικαστήρια Μεσσηνίας: «Επιβεβαιώθηκαν όσα πριν από  25 ημέρες είχα γνωστοποιήσει»

Λόγο για επιβεβαίωση όσων πριν από 25 ημέρες είχε γνωστοποιήσει, περί μη κατάργησης του Εφετείου Καλαμάτας και των άλλων δικαστικών σχηματισμών του Νομού Μεσσηνίας, κάνει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με δύο ανακοινώσεις μου, στις 18 και 27 Δεκεμβρίου 2023, έπειτα από  συνάντηση που είχα στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, έκανα γνωστό πως δεν καταργείται το Εφετείο Καλαμάτας και οι άλλοι δικαστικοί σχηματισμοί του Νομού Μεσσηνίας.

Κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση που είχαμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, επιβεβαιώθηκαν όσα πριν από 25 ημέρες είχα γνωστοποιήσει.

Στο Εφετείο Καλαμάτας θα υπάγεται πλέον και το Πρωτοδικείο της Σπάρτης, ενώ μέχρι τώρα ήταν μόνο το Πρωτοδικείο Γυθείου.

Το Ειρηνοδικείο της Πύλου αναβαθμίζεται σε Περιφερειακή Έδρα και το ίδιο ζητήσαμε να γίνει και για το Ειρηνοδικείο των Γαργαλιάνων, με εκδίκαση περισσότερων υποθέσεων, λόγω αυξημένης αρμοδιότητας.

Πρόκειται να ληφθούν θετικά υπόψη και οι προτάσεις των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Εξέφρασα τη βεβαιότητα ότι αυτή η μεταρρύθμιση, που επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας και του χρόνου απονομής της Δικαιοσύνης, προς όφελος των πολιτών και της Οικονομίας γενικότερα».