«Γιορτή Λαδιού» το Σάββατο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

«Γιορτή Λαδιού» το Σάββατο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας

Το ερχόμενο Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στις 8.00 το βράδυ, στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωσή του, 8η κατά σειρά, «Γιορτή Λαδιού».

Συμπαραστάτης σε αυτή την εκδήλωση είναι το «Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας», το οποίο, με το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, θα πραγματοποιήσει Γευσιγνωσία Λαδιού και θα καταθέσει τις γνώσεις του για ορθές καλλιεργητικές πρακτικές και ό,τι άλλο χρειάζεται για την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων.

Σημαντικό χαρακτηριστικό της εκδήλωσης θα είναι και η κατάθεση, από την πλευρά των παραγωγών, των εμπειριών τους στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης που θα επακολουθήσει.

«Καλούμε τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου μας να φέρουν δείγματα της δικής τους παραγωγής λαδιού για να εξεταστούν από την επιστημονική ομάδα. Φυσικά με αναγκαία την παρουσία τους στην εκδήλωση. Τα δείγματα λαδιού, σε μπουκάλι των 250 ml το ελάχιστο, πρέπει να παραδοθούν στα γραφεία του συλλόγου μας μέχρι τις 5.00 το απόγευμα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα των ανθρώπων του ΕΟΣ.