Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας

Με μεγάλη επιτυχία, πλήθος κόσμου και βραβεύσεις

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 150 και πλέον φίλων, μελών και δρομέων του συλλόγου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΔΥΜ, στο κέντρο της πόλης, στην κατάμεστη κοσμική αίθουσα “Κεντρικόν”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, o Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, o Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας Θανάσης Χριστόπουλος, ο Λιμενάρχης Καλαμάτας Νίκος Κωνσταντέλλης, ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας στον τομέα του Αθλητισμού, Γιώργος Λαζαρίδης, ο Διοικητής του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας και πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς, ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος του ΣΔΥΜ, Πέτρος Κωνσταντινέας (ο οποίος έκανε και τη δωρεά της πίτας για την εκδήλωση), μέλη των συλλόγων του Ξαναρχί-ΖΩ, του ΣΥΦΑμΕΑ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου εθελοντών “Παράδεισος”, του Ορειβατικού Καλαμάτας και του ΚΕΘΕΑ καθώς και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Διαβολιτσίου, Όλγα Μπαρούνη.

Ο Πρόεδρος τους ΣΔΥ Μεσσηνίας, Χρήστος Μπένος, υποδέχτηκε όλους τους καλεσμένους, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους, το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς στο σύλλογο, την Περιφέρεια και όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΔΥΜ και ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και καλά τρεξίματα σε όλους. Τόνισε πως η επόμενη μεγαλύτερη πρόκληση του Συλλόγου είναι η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία παίρνει «σάρκα και οστά» μετά από τις απαιτούμενες ενέργειες και τα διαδικαστικά με τη Κεντρική Υπηρεσία Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών. Έτσι, η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία με στόχο στην δημιουργία Τράπεζας Αίματος θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΣΔΥΜ στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι,.

Τέλος, ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση του συλλόγου, που είναι ο 22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2024 και θα είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥΦΑμΕΑ).

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος χαιρέτισε τον κόσμο επαινώντας την προσπάθεια του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας για την προβολή του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, υποσχέθηκε ότι θα συμβάλλει και θα είναι πάντα συμπαραστάτης, καθώς στηρίζει πάντα τις αθλητικές εκδηλώσεις και δράσεις του συλλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΔΥΜ είναι κομμάτι της κοινωνίας μας και συνεργάτης του Δήμου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΣΥΦΑμΕΑ, η αντιπρόεδρος Μαρία Θεοδωρακοπούλου, ευχαριστώντας για τη συμπαράσταση προς το σύλλογο και ειδικότερα για την αφιέρωση του φετινού Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας. Από την πλευρά του, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος ευχήθηκε σε όλους του παρευρισκόμενους χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με καλά τρεξίματα στους δρομείς και τόνισε ότι η Περιφέρεια έμπρακτα θα είναι στο πλευρό του Συλλόγου και θα στηρίζει την κάθε κοινωνική προσπάθεια του.

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των νέων Μαραθωνοδρόμων για το 2023 οι οποίοι ήταν: ο Άρης Δουλγερίδης, η Άννα Καλδή, ο Βασίλης Κρητικός, ο Σταύρος Λιανός, ο Στασινός Μουγγός, ο Βασίλης Σμυρλής, η Βιβή Τασιοπούλου και Ιωάννα Χαρίτου. Επίσης βραβεύτηκαν οι ταχύτεροι Μαραθωνοδρόμοι για το 2023 που ήταν για τις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα και στους άνδρες ο Δημήτρης Αγγελόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο επί σκηνής, ενώ μοιράστηκαν διάφορα δώρα μετά από κλήρωση, που πρόσφεραν επιχειρήσεις της πόλης και τις οποίες οι υπεύθυνοι του ΣΔΥΜ ευχαριστούν: ZAKCRET Sport, Zafiropoulos Travel Center, Hatzigeorgiou Hair Atelier, ALMA SPORT, i-Repair Kalamatas, X-Treme STORES, Peter Pan, Spa City Grooming Roumpos, Εργαλεία “Μπάμπης Ξυγκώρος”, Εστιατόριο “ΝΕΔΩΝ”, G. Spinos Coffee, Πίτσες “ΧΑΡΜΑ”, Super Markets ΜΟΥΡΓΗ, Μέλι Γ. ΚΑΠΛΑΝΗΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ Δήμητρα Δημοπούλου, Ταπητοκαθαριστήρια ΧΟΧΟΛΗΣ, Οπτικά Παναγιωτόπουλος, Βιβλία Θύμιος Αλεξόπουλος και Ηρακλής Αθανασόπουλος.