Καλαμάτα: Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Κίνημα “WOKE”: Ο νέος ολοκληρωτισμός;»

Καλαμάτα: Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Κίνημα “WOKE”: Ο νέος ολοκληρωτισμός;»

Στην ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Κίνημα “WOKE”: Ο νέος ολοκληρωτισμός;» προσκαλούν το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι Εναλλακτικές Εκδόσεις το προσεχές Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, στις 5.30 το απόγευμα, στο πατάρι του Bistrot Bodega, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Ομιλητές θα είναι οι Νικόλας Δημητριάδης, ιστορικός, «Εναλλακτικές Εκδόσεις» και Δημήτρης Καούνης, δικηγόρος.

Όπως διαβάζουμε σχετικά: «Τον Ιανουάριο του 2022, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, δημιουργός του Χάρυ Πότερ, αποκλείστηκε από… την προβολή ταινίας για το έργο της, από την εταιρεία Warner, επειδή οι δηλώσεις της για την ύπαρξη γυναικείου φύλου θεωρήθηκαν τρανσφοβικές! Στα πανεπιστήμια απαιτούν την κατάργηση της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, του Πλάτωνα και του Σαίξπηρ, καθώς “προωθούν το ρατσισμό, τη λευκή υπεροχή και την πατριαρχία”. Η “cancel culture” διεκδικεί την ακύρωση ολόκληρου του ιστορικού παρελθόντος.

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, το BBC και το… Χόλιγουντ στηλιτεύουν καθημερινά το “συστημικό ρατσισμό”, από την κλασική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Διεξάγεται ένα κυνήγι μαγισσών που στοχοποιεί τη “λευκότητα” και τη δυαδικότητα των φύλων, ενώ προωθείται η καθιέρωση αρνητικών διακρίσεων έναντι της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Στην πράξη, το woke κίνημα επανεισάγει αντεστραμμένη τη φυλετικοποιημένη σκέψη του ρατσισμού: τα πάντα πρέπει να ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της σύγκρουσης λευκών και εγχρώμων, ανδρών και γυναικών, ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων…

Το woke κίνημα, στη Δύση, στοχεύει στη μειονοτικοποίηση των ευρωπαϊκής καταγωγής πληθυσμών και ταυτόχρονα στην “εξαφάνιση” των φύλων μέσα από την άρνηση μιας βιολογικής σεξουαλικής ταυτότητας, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο προς τον μετάνθρωπο.

Στην Ελλάδα, ήδη, σε ορισμένους κύκλους, η αναφορά σε φοιτητές και φοιτήτριες έχει αντικατασταθεί από τον ουδέτερο όρο “τα φοιτητά”.

Το βασικό τέχνασμα, μέσω του οποίου επιχειρείται η φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής, είναι η “ακροδεξιοποίηση” της πολιτικής διαφωνίας: Όποιος αμφισβητεί την πολιτική ορθότητα, “νομιμοποιεί τον ακροδεξιό λόγο” και καταδικάζεται σε εξοστρακισμό.

Άλλωστε, στην πρωτοπορία του κινήματος woke, παγκοσμίως, βρίσκονται οι “antifa”, που έγιναν ευρέως γνωστοί στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τον Τζωρτζ Φλόυντ, το καλοκαίρι του 2020, ενώ στην Ελλάδα έχουν καταστεί διάσημοι με το σύνθημά τους “Να πεθάνει η Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς”».